ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» «έπνιξε» και την Εύβοια

Τέσσερις αγνοούμενοι

Στα «νύχια» του κυκλώνα Ζορμπά εξακολουθεί να βρίσκεται η Εύβοια, έχοντας προκαλέσει σαρωτικές πλημμύρες και καταστροφές, ενώ στο Μαντούδι αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ενώ ένας ακόμη αγνοείται στον Αλμυρό Βόλου.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, καθώς και έναν 27χρονο.

Μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί προσωπικά τους αντικείμενα, αλλά όχι τα πεθερικά του.

«Χτες το βράδυ γύρω στις 21.30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ . Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου , δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα . Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας», ανέφερε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για δύο ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από 1 ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από την κεντρική προς την Βόρεια Εύβοια ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα καλύπτουν μέχρι αυτή την ώρα με ισχυρή βροχόπτωση όλη τη Βόρεια Εύβοια.

Αγωνία και για 73χρονο κτηνοτρόφο στο Βόλο

Συναγερμός έχει σημάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μαζί με βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν.

Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό.

Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ένα αυτοκίνητο να το παρασέρνει ο χείμαρρος και μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έφταναν στις αρχές μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο άνθρωποι. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί άρχισαν τις αναζητήσεις. Ωστόσο, γύρω στις 6 τα ξημερώματα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα ένας αλλοδαπός ο οποίος μάλιστα όπως σημείωσε «πρόλαβε να περάσει με το αυτοκίνητό του το συγκεκριμένο χείμαρρο χωρίς περαιτέρω προβλήματα».

«Έχουμε ένα μέτρο νερό, ακόμα και στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα με το δήμο μας και την Αιδηψό. Πολλοί αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα των σπιτιών τους γιατί φοβήθηκαν. Πάρα πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Το Μαντούδι θέλει μεγάλη βοήθεια», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή της Μαρίας Κατσή και Νικήτα Κορωνάκη ο δήμαρχος Μαντουδίου Χρήστος Καλυβιώτης. «Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η Λίμνη, έχουν έρθει φερτά υλικά που έφραξαν τους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια. Αυτοκίνητα ''χώθηκαν'' στη λάσπη. Ο παραλιακός δρόμος από τη Λίμνη προς το Μοναστήρι Αγ. Νικολάου έχει κλείσει από τα ορμητικά νερά. Τεράστια ζημιά έχει πάθει ξενοδοχείο στα Κατούνια», πρόσθεσε.

prothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X