ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να απειλείς, θα το φτιάξουμε, μην τρελαίνεσαι...»

Τα μηνύματα – φωτιά του τοπογράφου στον επιχειρηματία που «έβλεπε» πίσω από τον ξυλοδαρμό του

Το οικόπεδο – «φιλέτο» στη Μύκονο, που απέκτησε ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης, που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, μπαίνει και πάλι στο «κάδρο» των ερευνών, καθώς φαίνεται να έχει αποτελέσει «μήλον της έριδος» μεταξύ του ιδίου και ενός επιχειρηματία του νησιού.

Ο τοπογράφος είχε καταφέρει να αποκτήσει δίπλα από την τοποθεσία που θα χτιστεί το πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Four Seasons» περίπου 9,5 στρέμματα γης. Ένας μεσίτης από τους γνωστούς της περιοχής είχε κινηθεί επίσης να αγοράσει το ίδιο οικόπεδο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «MEGA» και της εκπομπής «LIVE News», ο τοπογράφος το έμαθε και τον «μπλόκαρε», καταφέρνοντας να το αγοράσει εκείνος μαζί με έναν συνεργάτη του.

Παρά το γεγονός πως αγόρασαν το οικόπεδο, τα ονόματα του τοπογράφου και του συνεργάτη του δεν φαίνονται στα χαρτιά. Δεν φαίνονται στα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά έχουν περάσει σε στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, ο τοπογράφος βγάζει άδεια για πεντάστερο ξενοδοχείο στις 11/8/2020. Η άδεια ισχύει μέχρι τις 11/8/2021. Έναν χρόνο αργότερα, προχωρά σε αναθεώρηση της άδειας. Μειώνει τον όγκο, αλλά διατηρεί τα τετραγωνικά μέτρα που μπορεί να χτίσει. Θα χτίσει, δηλαδή, κάτι λιγότερο από 1000 μέτρα, χτίζοντας μπάνγκαλοουζ, όπως ακριβώς και το Four Seasons.

Φαίνεται πως ο τοπογράφος και ο συνεργάτης του απέκτησαν το ακίνητο και έβγαλαν την άδεια, ώστε να πάρουν όσα περισσότερα μπορούσαν, πουλώντας το έπειτα στο «Four Seasons».

Τα SMS – φωτιά με τον επιχειρηματία

Παράλληλα, η εκπομπή του «MEGA», «LIVE News», φέρνει στη δημοσιότητα τα SMS-φωτιά μεταξύ του νεκρού τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη και ενός επιχειρηματία, όπου συζητείται η πώληση των οικοπέδων στο «Four Seasons».

Ο επιχειρηματίας με τον οποίο μιλά στα μηνύματα ο Παναγιώτης Στάθης είναι ο ίδιος, τον οποίον ο τοπογράφος κατηγορούσε για τον ξυλοδαρμό του το 2021.

Στην αρχή η συζήτηση αφορά διαπραγματεύσεις με το «Four Seasons», για να πουλήσουν το οικόπεδο -«φιλέτο». Τα μηνύματα χρονολογούνται από το 2020:

Παναγιώτης Στάθης: Δε ρωτάω κανέναν. Μαζί μιλάμε. Θα εξαντλήσουνε την άλλη περίπτωση ή και άλλες ακόμα. Αν βιάζονται τόσο πολύ, να περιμένουν. Ποιος είναι ο… εσύ ξέρεις καλύτερα. Εγώ δε μίλησα μαζί του ποτέ.

Επιχειρηματίας: Οκ.

Παναγιώτης Στάθης: Έχει ο θεός… για όλους. Κι ο… κάπου κάτι θα χρειαστεί… Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Καλό βράδυ.

Επιχειρηματίας: Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να απειλείς, θα το φτιάξουμε, μην τρελαίνεσαι, εγώ που χρεώθηκα 2,5 εκατομμύρια και περιμένω, τι να πω; Εσύ το πήρες τσάμπα, κάνε υπομονή.

Παναγιώτης Στάθης: Οκ.

Αυτοί απαντάνε μόνο για το δικό σας και δεν κάνουν καμία αναφορά για το δικό μας. Ούτε καν ότι δεν το θέλουν. Τι συμβαίνει.

Επιχειρηματίας: Στο είπα ότι… προφορικά μου είπε ότι δεν το χρειάζονται και θεωρούν ότι δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 1 εκατομμύριο για το δικό σου. Γι’ αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε και πώς θα απαντήσω. Χθες αυτά σου έλεγα και δεν καταλάβαινες, μου έλεγες τα δικά σου. Έκαναν προσφορά μόνο για το δικό μου. Βλέπουν δύο ακίνητα και δεν μπορούν να πληρώσουν την ίδια τιμή το πίσω με το παραθαλάσσιο όπως και του… το πλήρωσαν πολύ λιγότερο.

Παναγιώτης Στάθης: Το πακέτο τους το έγραψες;

Παναγιώτης Στάθης: Τους παρακολουθούμε στενά. Είναι το καινούργιο αεροπλάνο που πήραμε που κάνει σχέδιο 1000 στρέμματα σε 45’. Κόστος 42.000 +ΦΠΑ. Τα κάτω.

Επιχειρηματίας: Προσφορά … προς … για απόκτηση ακινήτου.

Οι δύο άνδρες εμφανίζονται να προσπαθούν να συνεργαστούν, για να βγάλουν λεφτά, όμως στην πορεία μοιάζουν να τα «σπάνε». Στην Αστυνομία, σύμφωνα με το «MEGA», υπάρχει κατάθεση μετά τη δολοφονία κάποιου μάρτυρα που ισχυρίζεται πως ο εν λόγω επιχειρηματίας απειλούσε τον δολοφονημένο τοπογράφο.

«Η δολοφονία στον Κορυδαλλό μπορεί να επιτάχυνε αυτή του τοπογράφου»

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «τα Νέα» και «το Βήμα», η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να τεκμηριώσει την ηθική αυτουργία, στο «κάδρο» της οποίας βρίσκεται ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με το «MEGA», υπάρχουν αναφορές των συγγενών του θύματος ότι είχε διαμάχη με τον ιδιώτη στη Μύκονο. Άλλες καταθέσεις τον δείχνουν ως ηθικό αυτουργό, ενώ υπάρχει και η κατάθεση της κοπέλας του κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού, ότι συναντήθηκε με τον επιχειρηματία σε ένα ταξίδι τους στη Μύκονο.

Σαν δικαιολογία γι’ αυτή την τελευταία συνάντηση φέρεται η κατασκευή ενός κέντρου υγείας, δεν υπάρχει, όμως, κανένα απολύτως στοιχείο που να τεκμηριώνει πως κάτι τέτοιο βρισκόταν στα «σκαριά».

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, «δεν αποκλείεται η παλιότερη επίθεση που είχε δεχτεί το θύμα στο Ψυχικό να συνδέεται με τη δολοφονία πριν από μερικές εβδομάδες στις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτή η δολοφονία (σ.σ. του Κορυδαλλού) ίσως επιτάχυνε τη διαδικασία με τις ομάδες που είχαν δημιουργηθεί στη Μύκονο, με θύμα τον άτυχο τοπογράφο».

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X