ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο πώς κρυβόταν για 50 χρόνια ο πιο καταζητούμενος άνδρας στην Ιαπωνία

Η εξέταση του DNA ταυτοποίησε τον 70χρονο που ισχυρίστηκε ότι ήταν ασύλληπτος τρομοκράτης που οι αρχές δεν εντόπισαν ποτέ

Ο ετοιμοθάνατος άνδρας στην Ιαπωνία που ισχυριζόταν ότι ήταν ο καταζητούμενος εδώ και δεκαετίες τρομοκράτης Σατόσι Κιρισίμα είναι πράγματι αυτός, όπως έδειξε το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο Κιρισίμα, λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του τον Ιανουάριο, παραδέχτηκε σε αστυνομικούς ότι είναι αυτός που αναζητούσαν από τη δεκαετία του ‘70 για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική ομάδα. «Θέλω να συναντήσω τον θάνατο με το πραγματικό μου όνομα», είχε πει.

Αν και το πρόσωπο του Κιρισίμα υπήρχε σε αφίσες καταζητούμενων είναι άγνωστο πώς κατάφερε να μην εντοπιστεί για τόσα χρόνια, αναφέρει το BBC. Ακόμη και οι γείτονές του ήταν έκπληκτοι που ο «ήρεμος και σοβαρός άνδρας» που έμενε κοντά τους ήταν καταζητούμενος.

Ο Κιρισίμα συμμετείχε σε τρομοκρατική ομάδα η οποία είχε τοποθετήσει βόμβες σε εταιρείες στα μέσα της δεκαετίας του ‘70. Σε μία από τις επιθέσεις, στην Mitsubishi Heavy Industries, σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 150.

Δεν είχε συλληφθεί ποτέ, κατάφερε όμως να ζήσει με ψευδώνυμο και χωρίς να τον εντοπίσουν οι αρχές.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έμενε στην πόλη Φουτζισάουα, κοντά στο Τόκιο, με το όνομα Χιρόσι Ουτσίντα. Εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία και πληρωνόταν σε μετρητά για να μην εντοπίζεται.

Δεν είχε κινητό τηλέφωνο, άδεια οδήγησης, αλλά ούτε ασφάλιση υγείας.

Το μυστικό αποκαλύφθηκε από τον ίδιο όταν εισήχθη σε νοσοκομείο με καρκίνο τελικού σταδίου. Πριν πεθάνει, στις 29 Ιανουαρίου, σε ηλικία 70 ετών, αποκάλυψε στην αστυνομία λεπτομέρειες για τη δράση του, αν και αρνήθηκε κάποιες κατηγορίες που τον βάρυναν.

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X