ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Συναγερμός για τη Μέση Ανατολή

Live στο 24News οι εξελίξεις

Σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους, με τους φόβους για γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή να πληθαίνουν.

Όλες οι εξελίξεις

Live εικόνα από Sky News

Ιράν: Αεροδρόμια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις ακυρώνουν τις εσωτερικές πτήσεις έως το πρωί της Δευτέρας

Τα διεθνή αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, όπως και αεροδρόμια σε πολλές άλλες ιρανικές πόλεις ακύρωσαν τις εσωτερικές τους πτήσεις έως το πρωί της Δευτέρας λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ISNA και Mehr, καθώς ο δυτικός εναέριος χώρος του Ιράν παραμένει κλειστός για πτήσεις.

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: «Πέτυχε όλους τους στόχους της», λέει ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων

Η επίθεση κατά του Ισραήλ «πέτυχε όλους τους στόχους της» υποστήριξε ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων Μοχαμάντ Μπαγερί, σημειώνοντας ότι τα drone και οι πύραυλοι δεν είχαν στόχο κανένα αστικό ή οικονομικό κέντρο.

«Η επιχείρηση Τίμια Υπόσχεση διεξήχθη με επιτυχία από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί και πέτυχε όλους τους στόχους της», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.

Ανάλυση BBC: Τα χειρότερα έπονται αν απαντήσει το Τελ Αβίβ - Τα δύο σενάρια

Αγωνία επικρατεί στη διεθνή κοινότητα μετά το χτύπημα με drones και πυραύλους από το Ιράν στο Ισραήλ, αφού πλέον η προσοχή στρέφεται στο ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Θα αρκεστεί το Ισραήλ στην επιτυχία της αναχαίτισης του 99% των βλημάτων της επίθεσης, ή θα επιλέξει να κλιμακώσει την ένταση προχωρώντας σε αντίποινα;

Μαχητικά του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατέρριψαν τα περισσότερα από τα ιρανικά drones πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας

Τα περισσότερα από τα ιρανικά drones που πετούσαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας στην διάρκεια της ιρανικής νυχτερινής επιθετικής κατά του Ισραήλ καταρρίφθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ και των ΗΠΑ, πριν πλήξουν τους στόχους τους, όπως δήλωσαν σήμερα, δύο πηγές των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι ίδιες πηγές, δήλωσαν στο Reuters ότι οι αεροπορικές αναχαιτίσεις κατέρριψαν δεκάδες πυραύλους και drones που είχαν εξαπολυθεί από το Ιράν και πετούσαν πάνω από τα νότια της Συρίας στην επαρχία Νταράα, στα Υψώματα του Γκολάν (Συρία), αλλά και πάνω από αρκετές τοποθεσίες στα ανατολικά της Συρίας, κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με το Ιράκ.

Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 100 δολάρια

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι στραμμένη η προσοχή των αγορών και κυρίως στην αγορά του πετρελαίου καθώς το Brent εκτινάχθηκε εκ νέου πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι αφού το Ιράν δεσμεύτηκε να εκδικηθεί τη φονική αεροπορική επιδρομή στην πρεσβεία του στη Συρία την 1η Απριλίου, για την οποία κατηγόρησε το Ισραήλ.

Ανάλυση Guardian: Η μοίρα της Μέσης Ανατολής κρέμεται από μια κλωστή

Η προοπτική ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή, αναφέρει σε ανάλυσή του ο βρετανικός Guardian. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου το Ιράν, με drone και πυραύλους.

Βίντεο με τους πανηγυρισμούς στο ιρανικό κοινοβούλιο για την επίθεση στο Ισραήλ

Ιρανός στρατηγός Μπαγκερί: Η επιχείρηση ήταν επιτυχής 

- «Το θέμα θεωρείται λήξαν» λέει το Ιράν και προειδοποιεί για «πιο σοβαρή απάντηση» αν το Ισραήλ επιμείνει

Με τρεις πτήσεις επανεκκίνησε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδικάζει την επίθεση του Ιράν

 

- Η Χαμάς απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στη δήλωση αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν θέλει μια συμφωνία και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εντάσεις με το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση.


- Το άνοιγμα του εναέριου χώρου του Ισραήλ που είχε κλείσει λόγω της επίθεσης του Ιράν ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας στις 7:30 το πρωί

Πάνω από 300 drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, το 99% κατερρίφθη

Το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι IDF.

Aνέφερε ακόμη ότι η αεροπορική βάση Nevatim χτυπήθηκε, αλλά «οι δυνατότητές της δεν αμβλύνθηκαν». Δεν αναφέρθηκαν θύματα, αλλά ένα 10χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από θραύσματα, είπε ο κ. Χαγκάρι.

Παράλληλα, τόνισαν, ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

Πρόσθεσε ότι ορισμένες από τις εκτοξεύσεις έγιναν από το Ιράκ και την Υεμένη εκτός από το Ιράν.

Συνέχισε λέγοντας ότι η κατάσταση εξακολουθεί να εκτυλίσσεται και αεροσκάφη περιπολούν στους ουρανούς.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», κατέληξε. 

Βίντεο από αναχαίτιση βαλλιστικού ιρανικού πυραύλου έξω από την ατμόσφαιρα

H επιστροφή των ισραηλινών F-35 μετά την υπεράσπιση του εναέριου χώρου του Ισραήλ

 

Ιρακινοί στην Κερμπάλα πανηγυρίζουν για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

 

Πηγή: protothema / iefimerida /newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση