ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκληρές εικόνες - «Φορούσαν γάντια του μποξ και χτυπούσαν ηλικιωμένους» (vid)

Καταγγελία για ιδιοκτήτη γηροκομείου

Σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτουν πρώην εργαζόμενοι του γηροκομείου - κολαστηρίου στον Κορυδαλλό, όπου αριθμός ηλικιωμένων βρέθηκε μετά από έλεγχο κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής να είναι αφυδατωμένοι και λιποβαρείς. Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που έκαναν και οι δύο σε βάρος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου και του γιου ότι φορούσαν γάντια τους μποξ και χτυπούσαν τους ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσουν μώλωπες στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως τα μάτια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η εργαζόμενη στην εκπομπή του Alpha «TLive», οι συγγενείς δεν μπορούσαν να δουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές του ιδιοκτήτη του γηροκομείου και του γιου του απέναντι στους ηλικιωμένους, τους οποίους και ξυλοκοπούσαν φορώντας γάντια του μποξ, καθώς τα γεγονότα αυτά συνέπεσαν με την περίοδο της καραντίνας για τον κορονοϊό το 2020 και είχαν απαγορευτεί οι επισκέψεις σε ανάλογες δομές. Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, ότι αρκετοί από τους ηλικιωμένους είχαν ζητήσει από τους εργαζομένους, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται να μην τους κατεβάζουν στους κάτω ορόφους, καθώς φοβόντουσαν μην πέσουν θύματα βιαιοπραγίας από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του.

«Υπήρχε πιο πολύ βιαιοπραγία από τον ιδιοκτήτη και από μία, δύο νοσηλεύτριες που χτύπαγαν τους ηλικιωμένους. Όλα αυτά υπήρχαν (σ.σ. τα τραύματα). Φορούσε γάντια του μποξ και παίζανε. Είχαν πει ότι είναι σαν παιχνίδι και να βαρούν τους ηλικιωμένους. Το είχα δει με τα μάτια μου, γιατί άκουγα φωνές από τον όροφο που δούλευα, κατέβηκα κάτω και το είδα με τα μάτια μου. Ήταν αυτός με τον γιο του και "παίζανε" με τους ηλικιωμένους και τους βαράγανε», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρώην εργαζόμενη που έκανε την καταγγελία.

«Ήταν όλοι παρατημένοι, δεν υπήρχε καμία φροντίδα, καμία νοσηλευτική φροντίδα»

Σχετικά με τις φωνές που άκουσε, είπε ότι άκουγε φωνές και κλάματα από ηλικιωμένους από τις γροθιές που δεχόντουσαν. «Είδα τον ιδιοκτήτη με τον γιο του να φορούν γάντια του μποξ και να βαρούν τους ηλικιωμένους. Οι ηλικιωμένοι καθόντουσαν γιατί τους κατέβαζαν κάτω να φάνε στο σαλόνι και μετά τους περιμέναμε με το ασάνσερ στον όροφο και τους βλέπαμε χτυπημένους», συμπληρώνει σχετικά με τη σοβαρή της καταγγελία η πρώην εργαζόμενη. «Τους βλέπαμε με μαυρισμένα μάτια και τους πετούσαν νερό», είπε.

Αποκαλυπτικά βίντεο με μώλωπες και φωνές του ιδιοκτήτη κατά των εργαζομένων

Αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο, που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας και δείχνουν τους ηλικιωμένους με μώλωπες στα μάτια. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι κινήσεις της Περιφέρειας για το γηροκομείο ήταν διαρκής, καθώς πραγματοποιούσε ανά καιρούς εντατικούς ελέγχους στο γηροκομείο, όπου είχε διαπιστώσει σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις, είχε επιβάλλει πρόστιμα, ενώ είχε αποφασίσει και την αναστολή της άδειας λειτουργίας της δομής το 2020. Σε βίντεο και φωτογραφία - ντοκουμέντο φαίνεται ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου να φωνάζει στους εργαζομένους.

Στις αντίστοιχες φωτογραφίες φαίνονται οι ηλικιωμένοι με τραύματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στα μάτια. Η πρώην εργαζόμενη, στην καταγγελία της, σημειώνει ότι έπεφτε ξύλο απέναντι στους τρόφιμους της δομής και ότι δεν υπήρχε αρκετό φαγητό για τους ασθενείς. «Ήταν μόνοι τους όλο το βράδυ και όταν πήγαινα το πρωί τους έβλεπα στα πατώματα χτυπημένους και με αίματα», καταγγέλλει μεταξύ άλλων η πρώην εργαζόμενη, η οποία και έκανε λόγο για πρώτη φορά ότι ο ιδιοκτήτης φορούσε γάντια και χτυπούσε τους ηλικιωμένους.

«Ήταν όλοι παρατημένοι, δεν υπήρχε καμία φροντίδα, καμία νοσηλευτική φροντίδα», προσθέτει στην καταγγελία της η πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου - κολαστηρίου. Σε βίντεο - ντοκουμέντο φαίνεται, μάλιστα, ο ιδιοκτήτης να φωνάζει και να ωρύεται απέναντι στους εργαζομένους και τους τρόφιμους του γηροκομείου. Ακούγεται, συγκεκριμένα, να βρίζει και να δίνει εντολές στους εργαζομένους. «Μέσα και βιαστικά» ακούγεται να λέει σε μία εργαζόμενη της δομής, στην οποία είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας από το 2020. Η πρώην εργαζόμενη συμπληρώνει, επίσης, ότι χτυπούσαν τους ηλικιωμένους γιατί δεν έτρωγαν, είτε γιατί είχε νεύρα ο ίδιος και τους χτυπούσε.

Δικογραφία σε βάρος του γηροκομείου - Αρνείται τα πάντα ο ιδιοκτήτης

Στην υπόθεση υπάρχουν και δικαστικές εξελίξεις καθώς σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργήματα. Μάλιστα, οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης υπήρχαν από το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα από το 2016. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το γηροκομείο έχει «μακρά ιστορία», αλλά η πιο πρόσφατη καταγγελία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2022 από τον γιο ενός από τους τρόφιμους, ο οποίος είχε βρει σε άθλια κατάσταση τον πατέρα του και αποφάσισε να κάνει την καταγγελία, προκαλώντας την κινητοποίηση της εισαγγελίας. Οι έρευνες για τις συνθήκες διαβίωσης ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, όταν και μία ηλικιωμένη τρόφιμος της δομής πέθανε, νοσώντας από τον νέο κορονοϊό και έτσι διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα και σχηματίστηκε η δικογραφία σε βάρος της ιδιοκτησίας του γηροκομείου.

Ο πρώην ιδιοκτήτης, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι όλες αυτές οι καταγγελίες , που ακούγονται, πρόκεινται για κακοβουλίες και κακόβουλα σχόλια, αλλά και συκοφαντίες που προέρχονται από κακόβουλους ανταγωνιστές.

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X