ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκαναν αλκοτέστ στον σταθμάρχη 4,5 ώρες μετά τη σύλληψή του

Τι έδειξε

Ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα της τραγωδία στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν μετωπικά το επιβατικό τρένο Intercity 62 με την εμπορική αμαξοστοιχία. Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά και τη μαραθώνια απολογία του το βράδυ της περασμένης Κυριακής (5/3), όπου κατά τη διάρκεια της απολογίας του έβαλε στο «κάδρο» τους άλλους δύο σταθμάρχες, που βρίσκονταν μεν μαζί του, αλλά φέρεται να έφυγαν νωρίτερα από τις βάρδιές τους, ο καθένας προφασιζόμενος διαφορετικούς λόγους.

Ο σταθμάρχης, όπως αναφέρει το Mega και η εκπομπή «Live News», συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές στις 23:55 και το αλκοτέστ που του έκαναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έγινε μετά μετά από τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, δηλαδή στις 04:21 το πρωί της Τετάρτης (1/3). Μετά από 35 λεπτά, δηλαδή στις 04:57 σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε η ουροληψία, ενώ στις 04:45 πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Η καθυστέρηση στις συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως αναφέρεται, δεν μπορούν να προσδιορίσουν αν είχε πιει ο 59χρονος και είχε πιει και κατά πόσο, παρόλο που ήταν «καθαρές».

Εμπειροι αξιωματικοί, μιλώντας για τις σχετικές καθυστερήσεις, υποστήριξαν ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ της σύλληψης και του αλκοτέστ είναι αρκετό, για να αλλοιωθεί το ποσοστό του αλκοόλ, αλλά και οποιασδήποτε άλλης ουσίας, που υπάρχει στο αίμα και στον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. Υπενθυμίζεται ότι για το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις τόσο στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών, όσο και στους δύο σταθμάρχες των προηγούμενων βαρδιών.

ΠΗΓΗ: reader.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X