ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία στο Blue Horizon: Απομακρύνονται ο λιμενάρχης και ο διοικητής Πειραιά

Πειθαρχικό για 4 στελέχη του Λιμενικού

Στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη δολοφονία στο Blue Horizon.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ.

Παράλληλα, απομακρύνονται δύο λιμενικοί: ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε έντολη στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon.

Υπενθυμίζεται πως με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξεκίνησε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού με τον θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιατροδικαστές Σωκράτης Τσαντίρης και Ηλίας Μπογιόκας, διαπίστωσαν ότι αιτία θανάτου είναι «πνιγμός σε έδαφος κάκωσης κεφαλής». Παράλληλα, από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο 36χρονος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Δηλαδή, όπως φαίνεται από την νεκροψία, ο νεαρός χτύπησε το κεφάλι του, πιθανότατα στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon μετά τις βάρβαρες σπρωξιές από τα δύο μέλη του πληρώματος που τον απώθησαν μέσα στη θάλασσα.

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Group Σπύρου Πασχάλη, μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου». Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει «την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος».

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του 36χρονου Αντώνη «με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις» της.

Παράλληλα, η Attica Group ανακοίνωσε ότι ξεκινά «διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου ασκήθηκαν πιέσεις και από την πλευρά της κυβέρνησης για να αναλάβει η Attica Group τις ευθύνες της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Group

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας.

Καλλιθέα, 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση