
Μία φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ούντινε της βόρειας Ιταλίας, όταν οι Αρχές εντόπισαν το διαμελισμένο πτώμα του 35χρονου Αλεσάντρο Βενιέ μέσα στην αποθήκη του σπιτιού του.
Το άγριο έγκλημα φέρεται να διέπραξαν η ίδια του η μητέρα και η σύντροφός του, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού πρακτορείου ANSA έχουν ήδη ομολογήσει.
Οι δύο γυναίκες - η 30χρονη σύντροφος του θύματος, με καταγωγή από την Κολομβία, και η μητέρα του, γνωστή στην τοπική κοινωνία ως νοσηλεύτρια - ήταν εκείνες που κάλεσαν τις Αρχές γύρω στις 10:30 το πρωί. Όταν οι καραμπινιέροι έφτασαν στην κατοικία στην οδό dei Lotti, αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα: το πτώμα του 35χρονου, σε κατάσταση αποσύνθεσης, το οποίο είχε τεμαχιστεί και τοποθετηθεί σε μεγάλο κάδο στην αποθήκη, καλυμμένο με στρώσεις ασβέστη, πιθανότατα για να καλυφθεί η μυρωδιά και να καθυστερήσει η αποσύνθεση.
Οι δύο γυναίκες προσήχθησαν και ανακρίνονται επί ώρες, ενώ η εισαγγελία του Ούντινε έχει αναλάβει την υπόθεση. Αν και έχουν παραδεχθεί την εμπλοκή τους στο έγκλημα, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ποια ήταν τα κίνητρά τους. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, το ασύλληπτο περιστατικό, σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό που οφειλόταν σε ασήμαντη αιτία.
Ο Βενιέ είχε αποκτήσει πρόσφατα ένα κοριτσάκι έξι μηνών με τη σύντροφό του το οποίο έχει τεθεί υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Οι γείτονες δηλώνουν συγκλονισμένοι, καθώς η μητέρα του θύματος ήταν πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό και γνωστό στην περιοχή.
«Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο εδώ» δήλωσε εμφανώς συγκλονισμένος ο δήμαρχος της Τζεμόνα, Ρομπέρτο Ρεβελάντ. «Πρόκειται για ένα τραγικό, σοκαριστικό γεγονός. Δεν γνώριζα προσωπικά τον Βενιέ – μου είπαν ότι εργαζόταν συχνά στο εξωτερικό. Δεν γνωρίζω και τι είδους σχέσεις υπήρχαν ανάμεσα σε εκείνον και τη μητέρα του».
Πηγή: protothema.gr