ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι των οίκων ανοχής: Απαιτούν να ανοίξουν ξανά (vid)

Οι άνεργοι εργαζόμενοι των οίκων ανοχής στη Γερμανία ζήτησαν να τους επιτραπεί να ανοίξουν ξανά μετά από μήνες κλεισίματος για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεκάδες εργαζόμενοι στο Ντίσελντορφ διαδήλωσαν χθες έξω από το κοινοβούλιο της πόλης με πινακίδες που έγραφαν «Κόκκινο φως» και «Η σεξουαλική εργασία είναι πραγματική δουλειά».

Οι διαδηλωτές επίσης έκαναν αναπαράσταση σεξουαλικής επαφής σε ένα κρεβάτι καθώς απαιτούσαν την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργείας των οίκων ανοχής.

Η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία, αλλά οι οίκοι έκλεισαν καθώς η πανδημία έπληξε την Ευρώπη.

Όπως υποστηρίζουν πολλοί εργαζόμενοι αγωνίζονταν για να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ιδιαίτερα οι μετανάστριες πόρνες που δεν είχαν δικαίωμα σε επιδόματα ανεργίας.

Η Nadine Kopp δήλωσε ότι οι πόρνες «φοβούνται για την ταυτότητα και την ύπαρξή τους» και «δεν είναι δίκαιο» που αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστοί, ενώ άλλες βιομηχανίες ανοίγουν ξανά.

Όπως είπε: «Απλώς απαιτούμε από την περιφερειακή κυβέρνηση να μας ακούσει, γι 'αυτό είμαστε εδώ, ώστε να δουν ότι είμαστε απλοί άνθρωποι. Έχουμε δημιουργήσει μια εντελώς φυσιολογική επιχείρηση και τώρα φοβόμαστε για την ύπαρξή μας και την ταυτότητά μας. Το άρθρο 12 κατοχυρώνει το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής επαγγέλματος. Και αυτό είναι το δικαίωμα που ασκούμε και απαιτούμε». 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X