ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον

Αποκάλεσε «κότα» τον επικεφαλής των Εργατικών

Ο νόμος για την αναβολή του Brexit πέρασε το πρώτο κρίσιμο στάδιο και έλαβε το πρώτο «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 κατά.

Μετά την ήττα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο την Τρίτη, οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν για τον νόμο που θα εμποδίζει την πραγματοποίηση ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος του Τζόνσον είναι να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους την 14η Οκτωβρίου.

Ο βουλευτής των Εργατικών Χίλαρι Μπεν είπε κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου αυτού στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι «ο στόχος του (νομοσχεδίου) είναι πολύ απλός: να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία».

Επιμένει η Ντάουνινγκ Στριτ για εκλογές πριν τις 17 Οκτωβρίου

Αν θεωρηθεί αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες, οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου, επανέλαβε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την ταπεινωτική ήττα του Βρετανού πρωθυπουργού χθες στην υλοποίηση της στρατηγικής του για το Brexit.

Αποκάλεσε «κότα» τον επικεφαλής των Εργατικών, καλώντας τον, ωστόσο, να συμφωνήσει με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου για να αφήσει τους Βρετανούς να αποφασίσουν για το νόμο που μπλοκάρει το Brexit χωρίς συμφωνία.

«Βλέπω μόνο μια κότα σε αυτό το κοινοβουλίο και κάθεται απέναντί μου», είπε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν, ενώ πρόσθεσε: «Αφηστε τον κόσμο να αποφασίσει τι επιπτώσεις έχει η στάση του στη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Ας πάμε σε γενικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου».

 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι βάζει πάνω από το βρετανικό λαό τη πολιτική «απόσυρσης και καθυστέρησης» του επί της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X