ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανία: Σκληρά μέτρα - Lockdown για 2 εκατομμύρια

Απαγόρευση κυκλοφορίας και σκληρά μέτρα στη βορειοανατολική Αγγλία

Νέα περιοριστικά μέτρα ετοιμάζεται να επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση στη βορειοανατολική Αγγλία, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού επιβεβαίωσε με έκτακτη δήλωσή του στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Συγκεκριμένα, από αύριο Παρασκευή θα απαγορεύονται οι συναντήσεις μελών δύο διαφορετικών νοικοκυριών στο Νιούκαστλ, το Γκέιτσχεντ, το Σάντερλαντ, το βόρειο και νότιο Τάινσαϊντ, καθώς και στην κομητεία Ντάραμ.

Τα μέτρα αναμένεται να επηρεάσουν 2 εκατομμύρια κατοίκους.

Πλέον, οι χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας θα κλείνουν από τις 10 το βράδυ, ενώ στους κατοίκους απαγορεύεται να έχουν επαφές με άτομα εκτός σπιτιού.

Στόχος του Μπόρις Τζόνσον είναι να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά των κρουσμάτων και να αποφύγει ένα νέο lockdown.

Οι υπουργοί μάλιστα προειδοποιούν τους πολίτες ότι είναι έτοιμοι να λάβουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα αν αυτά που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ δεν λειτουργήσουν ή αγνοηθούν.

«Η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε ο κ. Χάνκοκ, κάνοντας λόγο για «ανησυχητική αύξηση» των κρουσμάτων COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο χθες ανακοίνωσε 3.991 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμό σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα 3.105 κρούσματα που καταγράφηκαν προχθες. Άλλοι 20 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: Protothema.gr/ ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X