ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανία- Αυξάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στα εμβόλια

Η προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί μεγαλώνει

Η εμπιστοσύνη στα εμβόλια κατά της COVID-19 αυξάνεται, με την προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί να μεγαλώνει καθώς απομακρύνονται οι ανησυχίες για παρενέργειες, δείχνει έρευνα που έγινε σε 14 χώρες και στη Βρετανία, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα αυτή του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Καινοτομίας της Υγείας (Institute of Global Health Innovation, IGHI) του Imperial College του Λονδίνου και της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov έδειξε ότι η εμπιστοσύνη στα εμβόλια κατά της COVID-19 αυξήθηκε σε 9 από τις 14 χώρες στις οποίες έγινε η έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, στις οποίες το επίπεδο εμπιστοσύνης βρισκόταν προηγουμένως σε χαμηλά επίπεδα.

Όσον αφορά τη Βρετανία, η πρόσφατη αυτή έρευνα, που έγινε από τις 8 ως τις 21 Φεβρουαρίου, έδειξε ότι ο κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο πιο πρόθυμος να εμβολιαστεί, καθώς το 77% δηλώνει ότι θα έκανε το εμβόλιο κατά της COVID-19 αν του διέθεταν ένα εκείνη την εβδομάδα.

Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε από το 55% που ήταν τον Νοέμβριο, λίγο πριν το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19, αυτό των Pfizer/BioNTech, λάβει την άδεια των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών για χρήση στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι στη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία παρέμειναν μεταξύ των λιγότερο πρόθυμων να κάνουν ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 σε αντίστοιχα ποσοστά 40%, 48% και 48%, αλλά και οι τρεις χώρες είδαν να αυξάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στον εμβολιασμό κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός από τον Νοέμβριο, όταν μόνον το 25%, το 36% και το 39% αντίστοιχα των πολιτών τους ήταν θετικό απέναντι στον εμβολιασμό του.

Η έρευνα αυτή δείχνει επίσης ότι οι ανησυχίες για παρενέργειες από τα εμβόλια απομακρύνθηκαν στην πλειονότητα των χωρών, με λιγότερους από τους μισούς (45%) από όλους όσοι ερωτήθηκαν να αναφέρουν τώρα ότι ανησυχούν.

Και πάλι την μεγαλύτερη ανησυχία για παρενέργειες εξέφρασαν οι άνθρωποι στη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία, με περίπου 6 στους 10 να αισθάνονται ότι ανησυχούν (56%, 59%, 61% αντίστοιχα), ενώ οι Βρετανοί ήταν αυτοί που ανησυχούν λιγότερο.

Η πιο πρόσφατη αυτή έρευνα διενεργήθηκε σε περισσότερους από 13.500 ανθρώπους στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Βρετανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X