ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζελένσκι: «Δεν μπορώ να πω καλημέρα… για κάποιους αυτή η μέρα είναι η τελευταία»

Ομιλία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Για κάποιους σήμερα δεν είναι καλή μέρα. Για κάποιους σήμερα είναι η τελευταία τους ημέρα. Ολες οι πόλεις μας δέχονται επίθεση, χωρίς την ΕΕ η Ουκρανία θα είναι μόνη της. Είναι μια τραγωδία αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Εδώ ζούμε με την πραγματικότητα, με τη ζωή και το θάνατο. Σήμερα χάνονται ζωές για τις αξίες και την ελευθερία. Οι καλύτεροί μας άνθρωποι φεύγουν. Θα νικήσουμε. Χαίρομαι που εκφράστηκε αυτή η ευρωπαϊκή επιλογή της Ουκρανίας», τόνισε αρχικά στην ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εισέβαλε και η Λευκορωσία

Απείλησε την Κύπρο ο Ρώσος Πρέσβης: «Πυροβολήσατε στο πόδι σας»

«Θα ήθελα να ακούσω και από εσάς ότι αυτή η επιλογή που κάναμε ως Ουκρανοί προς την Ευρώπη είναι καλοδεχούμενη. Σήμερα το πρωί δύο πύραυλοι κρουζ χτύπησαν το κέντρο του Χάρκοβου, την πλατεία Ελευθερίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί. Είναι η πόλη με τα περισσότερα πανεπιστήμια στη χώρα μας γεμάτη νέους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλούς Ρώσους. Μαχόμαστε για την Ελευθερία μας. Κανείς δεν θα μας λυγήσει», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος και κατέληξε:

«Θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν. Μόλις χθες 16 παιδιά έχασαν την ζωή τους και ο Πούτιν για ακόμη μια φορά θα μας μιλήσει για επιχείρηση που χτυπά στρατιωτικές υποδομές. Ο λαός μας έχει υψηλό ηθικό. Δίνουμε μάχη για την επιβίωση και τα δικαιώματά μας. Θέλουμε να είμαστε ισότιμα μέλη της Ευρώπης. Πιστεύω ότι σήμερα δείχνουμε σε όλους το τι είμαστε. Ότι μαζί θα είμαστε πολύ πιο ισχυροί. Nα ζήσει η Ουκρανία. Τιμή και δόξα».

Το οπλοστάσιο του Πούτιν - Ο «Πατέρας όλων των βομβών»

«Αποδείξαμε ότι είμαστε ίδιοι με εσάς»

«Χωρίς εσάς η Ουκρανία θα είναι μοναχική. Αποδείξαμε τις δυνάμεις μας. Είμαστε ακριβώς ίδιοι με εσάς. Αποδείξτε λοιπόν ότι είστε μαζί μας. Αποδείξτε ότι δε θα μας αφήσετε. Αποδείξτε ότι είστε πράγματι Ευρωπαίοι και ότι η ζωή θα κερδίσει το θάνατο και το φως θα κερδίσει το σκοτάδι».

 

 

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X