ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Η πορεία προς το αιώνιο φως

Ποια ήταν η Υπουργός που κόσμησε με τη δράση και την προσφορά της τον πολιτικό και δημόσιο βίο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Μια ικανότατη γυναίκα που κόσμησε με τη δράση και την προσφορά της τον πολιτικό και δημόσιο βίο της Κύπρου. Μετά τον αδόκητο θάνατό της, συνεπεία ρήξης ανευρύσματος στον εγκέφαλο στα 68 της χρόνια, χιλιάδες είναι τα μηνύματα σεβασμού, αναγνώρισης, εκτίμησης και άδολης αγάπης από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και του λαού της πατρίδας μας.

Αυτό αποτελεί την ύψιστη τιμή σε μια προσωπικότητα καθολικής αποδοχής, στη χαρισματική και προικισμένη γυναίκα στην οποία συνέκλιναν τα χαρακτηριστικά του ήθους, της συνέπειας, της σοβαρότητας της σκέψης και της υψηλής παιδείας, που της επέτρεψαν να διαπρέψει, να ξεχωρίσει και να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο με πρώτιστο μέλημα τον συνάνθρωπό της.

Διαχρονικά, με ήθος και ακεραιότητα, υπηρέτησε τη χώρα από θέσεις ευθύνης, υπερασπιζόμενη πάντα τις αρχές της.

Μαχήτρια, ακούραστη, αξιοπρεπής, αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό λένε οι τυχεροί που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για την Υπουργό αλλά και τον άνθρωπο πίσω από το Υπουργείο Εργασίας που πέρασε από συμπληγάδες, αλλά κατάφερε να νοικοκυρέψει το Υπουργείο της, να το εκσυγχρονίσει με σκληρή δουλειά, προωθώντας σοβαρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είχε αποκτήσει πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ήταν κάτοχος διπλώματος “Marketing Management” του Cyprus Institute of Marketing. Είχε πετύχει στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και ήταν εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978.

Το 1979 διορίστηκε στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους σχεδόν τους τομείς του. Το 1992 διορίστηκε στη θέση του Ανώτερου Λειτουργού ΦΠΑ και το 1996 στη θέση του Πρώτου Τελωνειακού Λειτουργού.

Στις 2 Μαΐου 2000, διορίστηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων και Έφορος ΦΠΑ και από τις 15 Αυγούστου 2001 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2010 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Τμήματος Τελωνείων και Εφόρου ΦΠΑ. Ήταν η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην Κύπρο», που εκδόθηκε το 1992. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Από τις 15 Μαρτίου 2010 μέχρι τις 2 Απριλίου 2013 κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στις 3 Απριλίου 2013 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Θέση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η «Καθημερινή» Κύπρου εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία υπήρξε πηγή νηφαλιότητας, σταθερότητας και σύνθεσης σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα. Η συνεισφορά της στην εθνική συνεννόηση, στα εργασιακά θέματα αλλά και στον εκσυγχρονισμό του κράτους είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X