ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπουργικό: Αποφασίζουν για άνοιγμα γυμναστηρίων και χώρων πολιτισμού

Εξετάζονται νέα μέτρα χαλάρωσης

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξετάζει σήμερα ενδεχόμενες νέες χαλαρώσεις στα μέτρα κατά του κορωνοϊού που αφορούν τους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Θα αξιολογηθεί η κατάσταση με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών και θα αποφασιστεί αν μπορούν με ασφάλεια να υπάρξουν νέες χαλαρώσεις σε θέματα εκγύμνασης με γυμναστή, στις προπονήσεις μικρών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα με πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δεν αποκλείεται να αποφασιστούν και κάποιες χαλαρώσεις στο χώρο του πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι θα πρέπει οι χαλαρώσεις να είναι σταδιακές και ελεγχόμενες για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα.

Από 1η Φεβρουαρίου η Κύπρος μπήκε στην α` φάση χαλάρωσης και από 8 Φεβρουαρίου ανοίγει το λιανικό εμπόριο. Οι περιορισμοί στις συναθροίσεις, το κέρφιου και η αποστολή sms για διακινήσεις και άλλοι περιορισμοί είναι σε ισχύ ως τις 15 Φεβρουαρίου με βάση το τελευταίο διάταγμα.

Χθες ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιτροπής δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο, όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω στα 100 και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω πτώση.
"Αν δεν γίνονταν τόσα πολλά τεστ ημερησίως ίσως να είχαμε και διψήφιους αριθμούς αλλά με τα 25,000 τεστ που γίνονται τις τελευταίες ημέρες είναι επόμενο ότι θα ανιχνεύσουμε περισσότερα κρούσματα", είπε.

Τόνισε την ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις οι οποίες επαναδραστηριοποιούνται για να μην έχουμε παρεπόμενα. «Τα μέτρα του lockdown απέδωσαν. Κατορθώσαμε να ελαττώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων από 900 στα 100 περίπου. Αυτό πήρε έξι με επτά εβδομάδες να γίνει με τις δύο φάσεις των περιοριστικών μέτρων. Αναμένω ότι θα πέσουν ακόμη πιο κάτω τις επόμενες ημέρες και αν υπάρξει πρόβλημα θα το δούμε σε δυο τρεις εβδομάδες. Το άλλο ενθαρρυντικό είναι ότι έχουν πέσει και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ σημειώθηκε και μικρή πτώση στις εντατικές», συμπλήρωσε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X