ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι για τις 860 χιλιάδες ευρώ

Ο δικηγόρος των δυο υπόπτων δεν έφερε ένσταση στην κράτηση τους και ζήτησε να μην διαβαστεί το αίτημα για προσωποκράτηση τους, στην αίθουσα του δικαστηρίου

ΚΥΠΕ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 41χρονου και 34χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν την Πέμπτη, μετά τον εντοπισμό χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις 860 χιλιάδες ευρώ.

Ο δικηγόρος των δυο υπόπτων δεν έφερε ένσταση στην κράτηση τους και ζήτησε να μην διαβαστεί το αίτημα για προσωποκράτηση τους, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ανέφερε ότι οι πελάτες του είναι στην «απόλυτη διάθεση της Αστυνομίας» και πως ο ίδιος είναι σίγουρος για την αθωότητα τους και για τις εξηγήσεις που έχουν δώσει στους αστυνομικούς ανακριτές.

Επιπρόσθετα, ζήτησε όπως ο 41χρονος μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο για εξετάσεις, καθώς παρουσίασε πρόβλημα υγείας, με το δικαστήριο να ζητά από την Αστυνομία όπως φροντίσει επί τούτου.

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής περιουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τους, μετά από σχετική πληροφορία και παρακολούθηση συγκεκριμένης γκαλερί, από την οποία θεάθηκε να εξέρχεται ο 34χρονος. Σε έλεγχο που υποβλήθηκε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του φάκελοι με συνολικό χρηματικό ποσό €161,425.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην γκαλερί, μέτοχος της οποίας είναι ο 41χρονος, φέρεται να εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €706,300, $22,539, £1,375 στερλίνες, δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, καθώς επίσης και άδειοι χάρτινοι φάκελοι που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία των χρημάτων.

Επιπρόσθετα, στην οικία του 34χρονου φέρεται να εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €815, κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και άδειοι χάρτινοι φάκελοι που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία των χρημάτων.

Οι εξετάσεις του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση