ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Υγείας: «Αισιόδοξα μηνύματα για τη δύσκολη συνέχεια ενόψει του χειμώνα»

Καρπούς απέφερε η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται τους τελευταίους μήνες, είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας

ΚΥΠΕ

Καρπούς απέφερε η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται τους τελευταίους μήνες για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και η πρόσφατη αναβάθμιση της Κύπρου στην πορτοκαλί κατηγορία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) αποτελεί για τη χώρα μας θετική εξέλιξη, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.
 
Η βελτιωμένη επιδημιολογικής κατάσταση είναι απόρροια της μεγάλης κοινής προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, προσθέτει. Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους επιστημονικούς πόρους και δείχνοντας ατομική και συλλογική ευθύνη, καταγράφουμε μείωση στους επιδημιολογικούς και νοσοκομειακούς δείκτες, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.
 
«Εντατικοποιώντας την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, πετύχαμε τον στόχο της εμβολιαστικής κάλυψης τουλάχιστον με 1η δόση του 80% του ενήλικου πληθυσμού. Η θωράκιση μέσω του εμβολίου οδήγησε στη σταδιακή μείωση τόσο του αριθμού των κρουσμάτων, όσο και του αριθμού των νοσηλευόμενων και των θανάτων, και την προστασία του Συστήματος Υγείας».
 
Ταυτόχρονα, συνεχίζει, η προσήλωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων συνέβαλε στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Ήδη, αναφέρει ο κ. Χατζηπαντέλας, το τελευταίο διάστημα, παρά τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων που ανιχνεύεται καθημερινά, δεν εντοπίζονται πολυάριθμες αλυσίδες μετάδοσης.
 
«Η βελτιωμένη εικόνα σε εθνικό επίπεδο αντανακλάται και στη θέση της Κύπρου ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη και εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για τη δύσκολη συνέχεια ενόψει του χειμώνα. Παραμένοντας σε εγρήγορση ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε σταθεροί και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την επιδημιολογική μας κατάσταση». Ο εφησυχασμός μπορεί να φέρει αρνητική τροπή ανά πάσα στιγμή και να θέσει σε κίνδυνο το Σύστημα Υγείας και τη Δημόσια Υγεία, καταλήγει ο Υπουργός Υγείας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X