ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρυσά διαβατήρια: «Σήκωσαν» δικηγορικό, εργοληπτική και σπίτια

Οι έρευνες σχετίζονται με συγκεκριμένη υπόθεση από το πόρισμα Καλογήρου

24news team

Με εντάλματα έσπευσαν σε συγκεκριμένα υποστατικά και πραγματοποιήσαν έρευνες μέλη της Αστυνομίας την Τρίτη (15/12). Οι έρευνες σχετίζονταν με την παραχώρηση «χρυσών» διαβατηρίων.

Μέλη της Αστυνομίας βρέθηκαν σε Δικηγορικό Γραφείο και Εργοληπτική Εταιρεία στη Λάρνακα και τα έκαναν «φύλλο και φτερό» αφότου προέκυψαν υποψίες για εμπλοκή τους σε μια από τις 12 υποθέσεις που διερεύνησε η τριμελής Επιτροπή υπό τη Δήμητρα Καλογήρου.

Έρευνες έγιναν και στα σπίτια των διευθυντών των δύο επιχειρήσεων αλλά και σε τρεις υπαλλήλους του δικηγορικού.

Τα μέλη της Δύναμης εντόπισαν και περισυνέλλεξαν τεκμήρια τα οποία θα τεθούν υπό το μικροσκόπιο των Αρχών. Πάντως, εναντίον των πιο πάνω πέντε προσώπων δεν εξασφαλίστηκε κάποιο ένταλμα σύλληψης αλλά κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αρχηγείου για κατάθεση. Και την Τετάρτη (16/12) αναμένεται να παρελάσουν πρόσωπα στο ΤΑΕ Αρχηγείου για νέες καταθέσεις σχετικά με την υπόθεση.

Με ποια υπόθεση συνδέονται οι έρευνες

Με την υπόθεση συνδέεται Ιρανός μεγάλο - επενδυτής με υπηκοότητα από Δομινικανή Δημοκρατία. Το εν λόγω πρόσωπο καταζητείται από τις Κυπριακές Αρχές.

Η Αστυνομία πέραν από την εξασφάλιση εντάλματος του εν λόγω προσώπου, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει και εντάλματα εναντίον των γονέων του. Ωστόσο, λόγω του ότι βρίσκονται στο εξωτερικό τα εντάλματα δεν μπορούν να εκτελεστούν.

Τα τρία πρόσωπα πλέον καταζητούνται μέσω Ιντερπόλ, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για ανάκληση της κυπριακής υπηκοότητας που τους δόθηκε.

Σημειώνεται ότι το ένα πρόσωπο καταζητείτο και στο Ιράν για απάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X