ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χωρίς σπρώξιμο φέτος η… Black Friday - Το Public στο 24News

Όλα όσα είπε στο 24News o Marketing Director & Entertainment Commercial Manager των Public

24news team

Black Friday 2020… ακόμα και σε αυτό μια διαφορετική χρονιά, όπως σχεδόν όλα όσα γνωρίζαμε και συνηθίζαμε. Τα προηγούμενα μάλιστα έτη χρησιμοποιούσαμε όρους όπως φρενίτιδα, συνωστισμός κ.τ.λ., αλλά φέτος όλα αυτά δεν ισχύουν. Ο θεσμός, ωστόσο, προσαρμόστηκε και δηλώνει και φέτος παρών! Το 24news  μάζεψε και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Όσα πρέπει να προσέχετε

Ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 στις ΗΠΑ και αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Black Friday πραγματοποιείται φέτος στις 27 Νοεμβρίου και -λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να εφαρμόζεται και στην κυπριακή αγορά- η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παραθέτει μερικές απλές συμβουλές προς τους καταναλωτές:

Μην κάνετε βιαστικές αγορές, αγοράστε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Κάντε προσεκτική έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας τιμές και ποιότητες προϊόντων, απλώς επειδή είναι σε προσφορά. Μελετήστε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις σας. Αναζητήστε κριτικές (reviews) για την ποιότητα του προϊόντος. Αξιολογήστε την τελική τιμή, όχι την έκπτωση.

Αξιοποιήστε το διαδίκτυο: Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο, όχι μόνο για πραγματοποίηση αγορών, αλλά και για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει, καθώς και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές.

Η τιμή δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο. Ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν αξίας (π.χ. κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή), είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή. Ρωτήστε άλλους καταναλωτές για τις εμπειρίες τους, όπως για παράδειγμα την ανταπόκριση του πωλητή σε θέματα εγγυήσεων.

Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας από πριν: Είναι προφανές ότι την ημέρα του Black Friday θα υπάρξουν αρκετές προσφορές και θα είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Καθορίστε από πριν τι χρειάζεστε και το μέγιστο ποσό που θέλετε να διαθέσετε, έχοντας υπ’ όψιν τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Ενημερωθείτε για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος, πριν προβείτε σε αγορά. Να θυμάστε ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, για αγορές από κατάστημα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση και επαφίεται στην πολιτική του κάθε καταστήματος αν θα αποδεχτεί επιστροφές ή αλλαγές. Αυτό προφανώς και δεν ισχύει για αγορές μέσω διαδικτύου, όπου οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης μέχρι και 14 ημέρες μετά την παραλαβή του προϊόντος.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εύχεται στους Κύπριους καταναλωτές καλές και συμφέρουσες αγορές.

Το 24news επικοινώνησε με το κατάστημα που έγινε συνώνυμο της εν λόγω μέρας και δεν είναι άλλο από το Public, ούτως ώστε να σας παρουσιάσει πώς θα αντιμετωπιστεί από πλευράς του η πολυαναμενόμενη Black Friday.

Ο Ιπποκράτης Κουρκούμπας, Marketing Director & Entertainment Commercial Manager των Public στην Κύπρο, απάντησε στα ερωτήματά μας:

1. Πώς θα διεξαχθεί φέτος η Black Friday, δεδομένης και της πανδημίας;
Οι προσφορές Black Friday έχουν ήδη αρχίσει στα φυσικά καταστήματα Public στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και το Παραλίμνι αλλά και online από την Δευτέρα 23/11 και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 30/11. Τα καταστήματά μας σε Λεμεσό και Πάφο παραμένουν κλειστά λόγω των τοπικών μέτρων, όμως μέσω του public-cyprus.com.cy οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις προσφορές μας και να διαλέξουν την επιλογή του store pick-up ή την κατ’ οίκον παράδοση.

2. Τι έχει αλλάξει στον τρόπο διεξαγωγής σε σχέση με άλλες χρονιές;

Στα φυσικά καταστήματά μας που παραμένουν ανοιχτά, λαμβάνονται με τη μέγιστη σχολαστικότητα όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας κι εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης. Ένα από αυτά είναι κι ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται ταυτόχρονα στο χώρο του καταστήματος. Ο περιορισμός εξαρτάται από τα τετραγωνικά και τηρείται απαρέγκλιτα. Ως μέρος της προσπάθειάς μας να μειώσουμε την κίνηση στα φυσικά καταστήματα και τον συνωστισμό, επεκτείναμε τη διάρκεια του Black Friday από μια ημέρα σε μια εβδομάδα, ενώ φέτος λαμβάνει μέρος και το online κατάστημά μας.

3. Τι είναι αυτό που θα συμβουλεύατε τους καταναλωτές;

Να έχουν ως κορυφαία προτεραιότητα και μέριμνα την προσωπική τους ασφάλεια καθώς και την ασφάλεια των γύρω τους. Τους προτρέπουμε να μη συνωστίζονται, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν πάντα τις μάσκες τους. Ιδανικά, να προτιμήσουν να κάνουν τις αγορές τους online. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ασφαλέστερα.

4. Έχετε προετοιμαστεί με γνώμονα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπ. Υγείας;

Τα ακολουθούμε όλα κατά γράμμα καθώς και τις επικαιροποιήσεις τους. Όχι μόνο στα καταστήματα αλλά και στο σύνολο της εταιρείας μας, από την πρώτη στιγμή:
• Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε κατάλληλα.
• Στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας εφαρμόστηκαν αυστηρά άμεσα μέτρα περιορισμού των επισκέψεων.
• Τοποθετήθηκαν σημάνσεις με οδηγίες σε όλα τα τμήματα.
• Υλοποιήθηκαν ηχητικά ενημερωτικά σποτ μέσα στα καταστήματα για όλα τα μέτρα προστασίας.
• Τοποθετήθηκε καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης των πελατών στις εισόδους των καταστημάτων.
• Τοποθετήθηκαν απολυμαντικά στις εισόδους και δόθηκαν σε όλους τους εργαζομένους μέσα ατομικής προστασίας.
• Αναθεωρήθηκαν τα πλάνα καθαρισμού και απολύμανσης των καταστημάτων προκειμένου να ενισχυθεί η απολύμανση.
• Αυξήθηκε το προσωπικό καθαριότητας και ασφάλειας.
• Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιείται απολύμανση των καταστημάτων.

5. Θεωρείτε πως η φετινή Black Friday θα είναι αντάξια περασμένων χρόνων;

Επιδιώκουμε να είναι μεγαλύτερη και καλύτερη! Από πλευράς διάρκειας, είναι η μεγαλύτερη περίοδος που έγινε ποτέ. Από πλευράς προσφορών, φροντίσαμε να έχουμε ικανά αποθέματα και δυνατές προτάσεις τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο κι online. Τέλος, αλλά σημαντικότερο από όλα, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και θα θέλαμε να παρακαλέσουμε κι όλους τους πελάτες μας με ψυχραιμία κι αίσθημα ευθύνης να δώσουν την απαιτούμενη προτεραιότητα στην ασφάλειά τους.

6. Το Public είναι από τα δημοφιλέστερα καταστήματα και γενικότερα, αλλά και την συγκεκριμένη μέρα. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;

Τα καταστήματα Public έχουν συνδεθεί με την Black Friday στην Κύπρο και φέτος με τους περιορισμούς θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό που μας επιλέγει. Μένουμε δίπλα σας και μένουμε ασφαλείς! Παραμένουμε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σας ανάγκη με ταχύτητα και ασφάλεια.

Κάπου εδώ εμείς θα σας ευχηθούμε καλές αγορές, εάν και εφόσον το επιθυμείτε, ωστόσο πάντα με την απαιτούμενη προσοχή και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση