ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος λόγω κακοκαιρίας - 125 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική αναταποκρίθηκε και σε 14 πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 17ης Οκτωβρίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 18ης Οκτωβρίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 141 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές και 127 ειδικές εξυπηρετήσεις, από τις οποίες 104 αφορούσαν θεομηνίες.

Η ώρα 16:10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Ζακάκι της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου με ένα πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:40. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε ζημιές στον χώρο της μηχανής. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 19:23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοστάσιο υδραντλιών σε υπόγειο χώρο πολυκατοικίας στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας. Οι εργαζόμενοι στα γραφεία του κτηρίου είχαν εξέλθει χωρίς να κινδυνεύσει κανείς και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:45. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε εξαερισμός του χώρου με χρήση συσκευής εξαερισμού από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Η ώρα 01:54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Ζακάκι της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου με ένα πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:10. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα γίνει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων, έχει δεχθεί 125 κλήσεις για βοήθεια. Χρειάστηκε κατόπιν αξιολόγησης να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στις 104 περιπτώσεις, (68) στην επαρχία Λάρνακας, (14) στην επαρχία Λευκωσίας, (10) στην επαρχία Αμμοχώστου, (5) στην επαρχία Λεμεσού, (5) στην περιοχή της ΕΜΑΚ και (2) στην επαρχία Πάφου. Σε συντονισμό με την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης των πιο πάνω περιοχών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού είχε ανακαλέσει προσωπικό, εργάστηκε με συνεργεία για βοήθεια του κοινού. Οι ανταποκρίσεις αφορούσαν άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων, άνοιγμα υδρορροών, άντληση όμβριων υδάτων από υποστατικά, υπόγειους χώρους πολυκατοικιών, καταστημάτων και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Επιπρόσθετα, οι ανταποκρίσεις αφορούσαν σε πτώσεις/μετακινήσεις δέντρων και ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων, όπου σε δέκα περιπτώσεις, στην επαρχία Λάρνακας έγινε διάσωση ατόμων από τα οχήματα, τα οποία εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση