ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός με αθώωση αστυνομικού για βιασμό - Έξαλλοι οι συγγενείς

Υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφαση του Κακουργιοδικείου

24news team

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, στις 09/03/2021, εξέδωσε αθωωτική απόφαση σε υπόθεση στην οποία ο κατηγορούμενος, αντιμετώπιζε συνολικά 14 κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης με σοβαρότερο το αδίκημα βιασμού ανήλικης. Η απόφαση του Κακουργιοδικείου προκάλεσε οργή στους συγγενείς της παραπονούμενης, η οποία σημειώνεται ότι σήμερα είναι ενήλικη.

Η καταγγελία εναντίον του έγινε στις 16/6/2018 όταν ο κατηγορούμενος ήταν ηλικίας 56 ετών, ενώ το φερόμενο θύμα 15. Ο 59χρονος σήμερα, είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Πρώην αστυνομικός ο καταγγελλόμενος

Ο 59χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news εργαζόταν στο παρελθόν ως αστυνομικός και υπηρέτησε το Αστυνομικό Σώμα από διάφορες θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει συνταξιοδοτηθεί.

Η όλη διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ την διερεύνηση της υπόθεσης είχε αναλάβει κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας και όχι η Αστυνομία Πάφου, λόγω του πρότερου βίου του 59χρονου.

Σημειώνεται ότι ο καταγγελλόμενος και η παραπονούμενη, την χρονική περίοδο που αναφέρεται στην καταγγελία της δεύτερης ότι διαπράχθηκαν τα αδικήματα, διέμεναν στην ίδια γειτονιά.

Οργή συγγενών για την απόφαση

Μετά την ανακοίνωση για αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου, συγγενείς του φερόμενου θύματος ξέσπασαν σε φωνές και διαμαρτυρίες κατά των Δικαστών.

Στο σημείο κλήθηκε αστυνομική δύναμη η οποία χρειάστηκε να επέμβει για να επανέλθει η τάξη στον χώρο.

Εξετάζεται ενδεχόμενο έφεσης

Η Νομική Υπηρεσία, φέρεται να είναι σε διαδικασία μελέτης της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, όσον αφορά την αθώωση του πρώην αστυνομικού και εξετάζεται το ενδεχόμενο για να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.

Από την μελέτη της απόφασης, θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιθώρια ώστε να ασκηθεί έφεση και τότε θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Εντύπωση με τις 200 χιλιάδες εγγύησης

Ο 59χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη και ολοκλήρωση της δίκης. 

Ο ίδιος είχε καταβάλει εγγύηση το αρκετά υψηλό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ, ενώ είχε παραδώσει και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news το εν λόγω ποσό που δόθηκε ως εγγύηση, καταβλήθηκε από οικείο πρόσωπο του 59χρονου, αφού αυτός δεν ήταν σε θέση να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση