ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός έξω από το Προεδρικό - Έχυσαν γάλα και έβαλαν φωτιά σε μπάλες σανού (pics)

Προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος στα φώτα του «Καλησπέρα»

24news team

Χαμός επικρατούσε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αφού εξοργισμένοι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία για την μη εφαρμογή προτύπου χαλουμιού ΠΟΠ που δεν τους επιτρέπει να αυξήσουν και τις τιμές του γάλακτος το οποίο πωλούν στους τυροκόμους, έβαλαν φωτιά σε μπάλες σανού ενώ έχυσαν γάλα στο δρόμο.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι έκλεισαν το δρόμο με τα οχήματά τους ενώ στάθμευσαν ένα όχημα έξω ακριβώς από την πύλη του Προεδρικού.

Με την αύξηση των τιμών των σιτηρών οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι είναι σε απόγνωση και σύντομα ενδέχεται να μην μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους.

Σημειώνεται πώς στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη για αποφυγή δυσάρεστων περιστάσεων. 

Οι αιγοπροβατοτρόφοι αποχώρησαν γύρω στις 13:30 από το Προεδρικό και κατευθύνθηκαν στα φώτα του «Καλησπέρα» προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος αφού έκλεισαν τον δρόμο.

«Οικονομική βοήθεια 8 εκατομμυρίων ευρώ»

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, ανέφερε προς τους διαμαρτυρόμενους:  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε. Εκείνο που μπορώ να σας πω, εκ μέρους του Προέδρου είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να σας καταβληθεί οικονομική βοήθεια 8 εκατομμυρίων ευρώ, και αυτή θα καλύψει και τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους και τους χοιροτρόφους», προσθέτοντας: «Με οδηγίες του Προέδρου, την ερχόμενη εβδομάδα ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου υπάρχει συμβούλιο υπουργών και θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια».

«Το θέμα του χαλουμιού βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία, αναμένεται γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό που συστήνουμε είναι υπομονή», είπε ο κος. Ιωσήφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X