ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
12° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Χαμός έξω από τη Βουλή: «Κάτω η Χούντα του Αναστασιάδη»

Οι γονείς εξέφρασαν για ακόμα μια φορά τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που αφορούν τη μάσκα και το safepass στα παιδιά

24news team

Νέα διαμαρτυρία για τα μέτρα πραγματοποιεί μερίδα γονέων μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης έξω από το Συνεδριακό όπου συνεδριάζει προσωρινά η Βουλή.


 Κύπρος: Πήγε στο νοσοκομείο και τον παρέπεμψαν αλλού - Πέθανε στο ταξί


Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν θα πειράξετε τα παιδιά μας», «Κάτω η Χούντα του Αναστασιάδη», «Παραιτηθείτε», οι γονείς εξέφρασαν για ακόμα μια φορά τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που αφορούν τη μάσκα και το safepass στα παιδιά, ενώ υπήρξαν και φωνές που ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εικόνα από ΚΥΠΕ

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές μάλιστα, δεν φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ στη διαμαρτυρία βρίσκονται και παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Yπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα που ισχύουν για τα παιδιά είναι τα ακόλουθα:

Απο 29 Νοεμβρίου μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη, σε όλους του χώρους, όπου απαιτείται η χρήση της προστατευτικής μάσκας

Απο 29 Νοεμβρίου όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass.

Οι προυποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα)


 Καραγιάννης: «Δεν προσέχουμε καθόλου! Χρησιμοποιούν και τα παιδιά μπροστάρηδες...» (vid)


 Απο τις 29 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, μέσω κινητών μονάδων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τη διακοπή της σχολικής χρονιάς για τις εορτές των Χριστουγέννων. 

Απο τις 29 Νοεμβρίου αναστέλλοναι όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας. 

Απο τις 29 Νοεμβρίου, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε πως ορισμένες από τις δραστηριότητες των παιδιών θα γίνονται με επίδειξη safepass.

Συγκεκριμένα, απο 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. (i) κλειστά και υπαίθρια γήπεδα (ii) θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων (iii) νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση