ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
12° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Καραγιάννης: «Δεν προσέχουμε καθόλου! Χρησιμοποιούν και τα παιδιά μπροστάρηδες...» (vid)

«Δεν προσέχουμε καθόλου. Λυπάμαι που το λέω αλλά φαίνεται ότι τα παιδιά δεν τα συμβουλεύουν και οι γονείς»

24news team

Στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» στον «Alpha» Κύπρου και την Κατερίνα Αγαπητού μίλησε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης. Ο κος. Καραγιάννης αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα, στην αύξηση κρουσμάτων που αφορά και τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών.

«Δεν προσέχουμε καθόλου. Λυπάμαι που το λέω αλλά φαίνεται ότι τα παιδιά δεν τα συμβουλεύουν και οι γονείς. Όταν ακούν τους γονείς και παραπονιούνται και φωνάζουν, και μάλιστα χρησιμοποιούν και τα παιδιά μπροστάρηδες σε αυτές τις διαδηλώσεις που κάνουν, ε τότε πώς θα συμμορφωθούν τα παιδιά».

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, ο κος. Καραγιάννης υποστήριξε:

«Με 615 κρούσματα χθες δεν πάμε καλά, δηλαδή κάθε βδομάδα πάμε πάνω. Ξεπεράσαμε τα 600 αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε και τα 700 και πάει λέγοντας. Λόγω της περιόδου που μπαίνουμε και του γεγονότος ότι ο καιρός αλλάζει θα είμαστε σε κλειστούς χώρους. Χρειάζεται προσοχή. Δεν βλέπω κανέναν να τον νοιάζει αν τα χέρια του είναι καθαρά. Βλέπω σε χώρους εστίασης, αν ένα τραπέζι είναι κρατημένο μόλις κενώσει αμέσως κάθονται άλλοι χωρίς να γίνει απολύμανση στο ενδιάμεσο. Αυτό δεν το σκέφτεται ο κόσμος».


 Χαμός έξω από τη Βουλή: «Κάτω η Χούντα του Αναστασιάδη»


 Ο κος. Καραγιάννης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εμβολιασμένους, κάνοντας έκκληση να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

«Και εμβολιασμένοι να είσαστε μπορεί να κολλήσετε. Επομένως τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Είτε είστε στην καφετέρια, είτε είστε στη δουλειά ή σε ένα περιβάλλον με πολλούς άλλους που δεν ξέρετε».

Σχετικά με τη μετάδοση του ιού από εμβολιασμένους, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε: «Ο ιός μεταδίδεται από τους ανεμβολίαστους, είτε με μικροσταγονίδια, είτε σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να παραμείνει αιωρούμενος εντός του χώρου και να μολυνθεί κάποιος εισπνέοντάς τον. Από την άλλη μεριά, οι εμβολιασμένοι, φαίνεται από μελέτες ότι κολλούν αλλά η περίοδος που είναι μολυσματικοί, είναι πολύ πιο βραχέα. Για αυτό εγώ θεωρώ, ότι ένας εμβολιασμένος, ο οποίος έχει αντισώματα, μπορεί να είναι σε σύμπλεγμα με αντισώματα και επομένως, όχι τόσο πολύ μολυσματικός. Επομένως, εκεί που βλέπουμε μεταδόσεις σε εμβολιασμένους είναι είτε σε στενό οικογενειακό περιβάλλον, είτε εντός γραφείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση