ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλασμός Κυρίου μετά το μεσημέρι - «Χαλάει» ο καιρός

Βγαίνουν οι ομπρέλες μετά το μεσημέρι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Ανδρέου Κόκκινου

Τα τερτίπια του καιρού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αφού παρά την καλοκαιρινή διάθεση και την παρουσία υψηλών θερμοκρασιών, το σκηνικό κατά διαστήματα μόνο καλοκαίρι δεν αναμένεται να θυμίζει.

Το ζεστό σκηνικό που έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και δύο περίπου εβδομάδες με τις θερμοκρασίες να προσεγγίζουν ακόμη και τους 39 βαθμούς κελσίου θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα, δίνοντας τη θέση του σε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιπτώσεις θα φέρουν και έντονη χαλαζόπτωση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Καθημερινή» ο Λειτουργός Μετεωρολογίας του αρμόδιου Τμήματος κύριος Ματθαίος Παπαδάκης λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες βροχές και καταιγίδες. Το φαινόμενο αναμένεται να εκκινήσει από τα υψηλότερα ορεινά και ουσιαστικά θα μετακινείται επηρεάζοντας στη συνέχεια περιοχές του εσωτερικού. Το «επεισόδιο» στην ολότητα του αναμένεται να διαρκέσει δυόμιση περίπου ώρες και μέχρι το απόγευμα θα υποχωρήσει.

Κατά τη διάρκεια του αναμένεται να παρατηρηθεί σε αρκετά σημεία έντονη χαλαζόπτωση -σε ορεινά και περιοχές του εσωτερικού- ενώ ανεπηρέαστες μένουν οι περιοχές στα παράλια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση γύρω στους 5 με 6 βαθμούς κελσίου την ώρα της εμφάνισης των φαινομένων ενώ… «καρμπόν» της Δευτέρας θα είναι και η Τρίτη. Δηλαδή οι θερμοκρασίες θα πλησιάζουν τις σημερινές, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος όμως λίγο μετά το μεσημέρι θα κάνουν την επανεμφάνιση τους νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και καταιγίδες.

Από την Τετάρτη (08/06) τα φαινόμενα αρχίσουν να υποχωρούν αφού αναμένεται να εμφανιστούν σε μικρότερη διάρκεια -και ένταση- όπως και την Πέμπτη ενώ από την ερχόμενη Παρασκευή οι θερμοκρασίες επιστρέφουν στα επίπεδα που βρίσκονταν μέχρι χθες. Ο κύριος όγκος βροχοπτώσεων, καταιγίδων αλλά και χαλαζόπτωσης θα παρατηρηθεί σήμερα και αύριο μετά το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X