ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χαλασμός» - Ποτάμια οι δρόμοι (vids)

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Φαίνεται πως άρχισε να χειμωνιάζει...


Κακοκαιρία - Αυτές είναι οι περιοχές χωρίς ρεύμα (Πίνακες)


Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι επικρατεί σε αρκετές περιοχές της Κύπρου από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (20/10).

Προσοχή! Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Βροχόπτωση σημειώνεται σε διάφορες περιοχές των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας και προτρέπονται όσοι διακινούνται στο οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Παρατηρείται συσσώρευση νερού στην Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στην περιοχή της διασταύρωσης με την λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στο Στρόβολο, καθώς και στη συνέχεια του δρόμου, στην Λεωφόρου Τροόδους, μέχρι τον κυκλικό κόμβο με την λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στην Λακατάμια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διακίνηση των οχημάτων.

Συσσώρευση νερού παρατηρείται και σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στις περιοχές Λακατάμιας, Λατσιών και Λευκωσίας.

Ολισθηρός λόγω συσσώρευσης λασπόνερου σε διάφορα σημεία έχει καταστεί ο δρόμος Λακατάμιας - Κλήρου - Παλαιχωρίου.

Κλειστό είναι το γεφύρι της οδού Αλεξανδρουπόλεως, κοντά στο Δημαρχείο Στροβόλου, στο Στρόβολο, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου.

Στην Λεμεσό λόγω χαλαζόπτωσης στην περιοχή Γερμασόγειας επηρεάζεται αρνητικά η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Συσσώρευση νερού παρατηρείται και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Κοφίνου - Λεμεσού, στην έξοδο προς Κλαυδιά, κοντά στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού.

Καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Πυροσβεστική: Ανάκληση προσωπικού λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Στις 75 ανήλθαν οι κλήσεις για βοήθεια που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα, με τις 73 κλήσεις να προέρχονται από την Επαρχία Λευκωσίας.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, σημειώνοντας ότι εργάζονται επτά συνεργεία της Πυροσβεστικής στην Επαρχία Λευκωσίας και παράλληλα "έχει ανακαλεστεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό".

Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας : (73), Ώρα πρώτης κλήσης : 14.55
Αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγεια οικιών και υποστατικά, απεγκλωβισμός ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα και άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων. Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν Στρόβολος, Λακατάμια, Έγκωμη και Ανθούπολη.

Για την διεκπεραίωση των κλήσεων δημιουργήθηκαν 6 συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών.

Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού, Μία (1) μετακίνηση κορμού δέντρου από κοίτη ποταμού Γαρύλλη.
Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας, Μία (1) άντληση ομβρίων υδάτων από υπόγειο οικίας.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας 

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και στα ορεινά και στο εσωτερικό αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.


Φρέναρος - Χαλάζι σε μέγεθος... μανιταριού! (vid,pics)


Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, και τοπικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά παράλια όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση