ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φρέναρος - Χαλάζι σε μέγεθος... μανιταριού! (vid,pics)

Μετρούν ζημιές στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (20/10) σε αρκετές περιοχές της Κύπρου.


«Χαλασμός» - Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (vid)


Ισχυρή χαλαζόπτωση που επηρέασε γύρω στις 14:10 τις περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου, σύμφωνα με την σελίδα kitasweather.com, είχε ως αποτέλεσμα να πέσει χαλάζι σε μέγεθος μανιταριού!

Καταστράφηκαν οι καλλιέργειες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου από την χαλαζόπτωση

Μόλις λίγα λεπτά χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να καταστραφούν οι καλλιέργειες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος κάνει λόγο για ολοκληρωτικές καταστροφές.

«Δυστυχώς ακόμα μια φορά έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πατατοκαλλιέργεια» ανέφερε ο κ. Γαβριήλ, εξηγώντας πως η αυριανή μέρα θα δείξει πιο ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής.

«Αναμένουμε από το τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, για να έχουν τη δυνατότητα οι πατατοκαλλιεργητές τουλάχιστον, να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη» συνέχισε.

Αν δεν γίνει αυτό, είπε, «θα επέλθει μια ολοκληρωτική καταστροφή για τις περαιτέρω φυτείες της πατάτας, προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα».

Ο κ. Γαβριήλ κάλεσε το τμήμα γεωργίας να επισκεφθεί άμεσα την επαρχία, να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που προνοεί το νέο σχέδιο της γεωργικής ασφάλισης.

Οι καταστροφές σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ σημειώθηκαν σε ολόκληρη την επαρχία.

 Εικόνα από Natasa Petasi / ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X