ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλαρώνουν τα μέτρα - Πότε ανακοινώνονται οι αποφάσεις

Στόχος του Υπουργείου είναι να μην χρειαστεί να γίνει πισωγύρισμα

Στις 28 Φεβρουαρίου παύει να ισχύει το υφιστάμενο διάταγμα του Υπουργού Υγείας και η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει τις αποφάσεις για τα όσα θα ισχύουν, πλέον, από την 1η Μαρτίου και μετά. Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

Θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι οι όποιες χαλαρώσεις αποφασιστούν, δεν πρέπει να υπονομεύουν την καλή επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να μην είναι ασφαλής.

Η στρατηγική που ακολουθείται τώρα, ο αυξημένος αριθμός rapid tests και εμβολιασμών, φαίνεται ότι αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο πρέπει να κερδηθεί λίγος ακόμα χρόνος, ώστε με εμβολιαστική κάλυψη των ευάλωτων, να υπάρχει το περιθώριο αύξησης κρουσμάτων. Το Υπουργείο Υγείας προσδοκά στο ότι η αύξηση της κάλυψης των εμβολιασμών, ακόμα και αν αυξηθούν τα περιστατικά COVID-19 στην κοινότητα, θα συμβάλει στην ελαφρά ή/και καθόλου νόσηση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ολοένα και λιγότερος κόσμος και τα δημόσια νοσηλευτήρια να μην επιβαρύνονται.

Τέλος, ο στόχος του Υπουργείου είναι να μην χρειαστεί να γίνει πισωγύρισμα και να κλείσουν ξανά τομείς της οικονομίας που θα επαναδραστηριοποιούνται σταδιακά.

Υπ. Υγείας: Οι χαλαρώσεις θα γίνουν αργά και σταδιακά

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε στο πλαίσιο της εκπομπής του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» ότι ο τομέας της εστίασης θα επαναλειτουργήσει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη με πλάνο δράσης και πρωτόκολλα ασφαλείας, τονίζοντας παράλληλα πως οι χαλαρώσεις θα γίνουν αργά και σταδιακά, ώστε να διαφυλαχθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα.

Όσο αφορά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, είπε πως ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δεδομένος, ωστόσο δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που απαγορεύονται αλλά όλες οι μαζικές συγκεντρώσεις.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε πως στόχος είναι ο εμβολιασμός τριακοσίων χιλιάδων ατόμων μέχρι τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X