ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρόοδος: Τελικά μπορούμε να πάμε για σκι;

Επιτρέπεται η μετακίνηση για σωματική άσκηση

24news team

Το χιονισμένο τοπίο στο Τρόοδος και στις γύρω περιοχές, κάθε χρόνο προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών που θέλουν να το επισκεφθούν.

Η φετινή χρονιά είναι, όπως γνωρίζουμε καλά πλέον, διαφορετική από την άποψη ότι οι μετακινήσεις μας αναγκαστικά πρέπει να είναι μετρημένες και απαραίτητες. Άρα, δεν είναι εύκολο για κάποιον να φτάσει μέχρι το Τρόοδος, με σκοπό την ψυχαγωγία.

Όπως εξηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα από πλευράς Αστυνομίας, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου της Δύναμης, ο οποίος μίλησε στο 24news: «Οι πολίτες δικαιούνται να μετακινούνται σε άλλες επαρχίες μόνο για σκοπούς άθλησης (σ.σ. και εργασίας), στέλνοντας το κατάλληλο SMS».


Κι όμως! Μπορείς να πας στο χιονισμένο Τρόοδος


Με απλά λόγια, o κ. Χρίστος Ανδρέου εννοεί ότι όσοι βρεθούν στην περιοχή Τροόδους επιτρέπεται να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητας (λ.χ. περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία), ενώ απαγορεύεται ο χιονοπόλεμος και άλλα συναφή. 

Στο Τρόοδος όμως, είναι πολλοί και αυτοί που μετέβαιναν για σκι. Οι χιονοδρομικές πίστες της περιοχής, βάσει Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, είναι κλειστές, άρα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο.

Ωστόσο, μπορεί κάποιος να κάνει σκι στην περιοχή; Η απάντηση είναι «ναι».

Σύμφωνα με ενημέρωση της ιστοσελίδας μας από την Αστυνομία, το σκι επιτρέπεται στην περιοχή αφού θεωρείται αθλητική δραστηριότητα, ωστόσο πρέπει να γίνεται υπό τον περιορισμό των δύο ατόμων. Όπως και η κάθε σωματική άσκηση, βάσει του τι προνοεί το Διάταγμα.


Επιτρέπεται η διανυκτέρευση στο Τρόοδος;


Νοείται ότι όποιος επιθυμεί να μεταβεί στο Τρόοδος για σκι, πρέπει να αποστείλει το απαραίτητο μήνυμα στο 8998, για σωματική άσκηση και να ασκηθεί για εύλογο χρονικό διάστημα (σ.σ. 3 ώρες συνολικά με την διαδρομή).

Να θυμίσουμε και βάσει των τοποθετήσεων του Υπουργείου Υγείας, σε συχνές ερωτήσεις των πολιτών ότι, επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών για τους πιο κάτω λόγους:

H μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες, με συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής, για σκοπούς άθλησης σε παραλία πολιτών που διαμένουν σε Επαρχία που δεν έχουν πρόσβαση σε παραλία ή μονοπάτια της φύσης, ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση