ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα κόλπα παγίδευσης των «ραλλιστών» εφαρμόζει η Τροχαία

Τα τριπλά ραντάρ άρχισαν ήδη να αποδίδουν

Δημήτρης Λουκά

Ένα ηχηρό μήνυμα θέλει να περάσει η Αστυνομία στους οδηγούς που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας. Πολλοί είναι οι ασυνείδητοι που ξεφεύγουν και βάζουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο τους τον εαυτό όσο και τους γύρω τους. Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας σε μία προσπάθεια να εμπεδώσει στους οδηγούς το ότι πρέπει να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας έλαβε επιπρόσθετα μέτρα καθώς αύξησε τα ραντάρ στους αυτοκινητόδρομους.

Το 24News επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκη Γεωργίου, ο οποίος μας ανέφερε ότι εδώ και 15 ημέρες έχει αλλάξει το μοντέλο αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους θα υπάρχουν τρία ραντάρ στην ίδια λωρίδα κατεύθυνσης. Αυτό θα γίνεται και στο αντίθετο ρεύμα.


Καταγγελία: «Πείραξαν» τον τάφο του Δημήτρη Χριστόφια


Πιο αναλυτικά ο κύριος Γεωργίου μας εξήγησε ότι στο ίδιο ρεύμα θα βρίσκονται τρία ραντάρ με μία απόσταση από 5 μέχρι 15 χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικά, μας ανέφερε ότι αυτό θα γίνεται σε εμφανή σημεία.

Ερωτηθείς ο κύριος Γεωργίου για ποιο λόγο εφαρμόστηκε αυτή η νέα αστυνόμευση η απάντηση του ήταν χαρακτηριστική. «Για να εμπεδώσει ο κόσμος ότι υπάρχει συνεχώς αστυνόμευση στους αυτοκινητόδρομους, να μην νομίζουν ότι πέρασαν από το πρώτο ραντάρ και στην συνέχεια να υπερβαίνουν το όριο».


Το διαζύγιο του Λιλλήκα άλλαξε το «Πόθεν Έσχες» (Pics)


Ο Διευθυντής της Τροχαίας σημείωσε πως στα αρχικά στάδια της νέας αστυνόμευσης υπήρχαν πάρα πολλές καταγγελίες ενώ τώρα που ο κόσμος αντιλήφθηκε τους συνεχόμενους ελέγχους, οι πλείστοι οδηγοί κατά την διάρκεια της διαδρομής τους τηρούν το επιτρεπόμενο όριο. 

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα που μας έδωσε ο κύριος Γεωργίου, όπου μέλη της Τροχαίας σταμάτησαν και κατήγγειλαν οδηγό που ξεπέρασε το όριο ταχύτητας τρεις φορές.

Όσον αφορά στις πόλεις, έχουν δοθεί οδηγίες όπως οι έλεγχοι να γίνονται εν κινήσει. Σε δηλώσεις του στο 24news ο κύριος Γεωργίου είπε ότι τα μέλη της Τροχαίας «δεν θα είναι σε στατικά σημεία για να κάνουν τους τροχονομικούς ελέγχους, αλλά τα περιπολικά θα κινούνται μέσα στην πόλη για να εντοπίζουν τους παραβάτες, που χρησιμοποιούν τηλέφωνο ενώ οδηγούν, όσους δεν βάζουν ζώνη ασφαλείας, καθώς και για τους μοτοσικλετιστές για μη τοποθέτηση του κράνους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X