ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγικές εικόνες σε σχολεία της Λευκωσίας (Pics)

Εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις και παλιές αίθουσες διδασκαλίας

Για άλλη μια φορά μέσα από ανακοίνωση της Ε.Σ.Ε.Μ Λευκωσίας - Κερύνειας φαίνεται να βγαίνουν στην επιφάνεια τα προθήματα που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων της Επαρχίας Λευκωσίας. Εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, παλιές αίθουσες διδασκαλίας και αφρόντιστοι χώροι, οδήγησαν τους μαθητές στην ανακοίνωση αυτή θίγοντας τα θέματα ασφάλειας των μαθητών όσο και το κακό περιβάλλον και κλίμα στο οποίο αναγκάζονται να περνούν αρκετές ώρες από την ημέρα τους. Ακόμη καλούν τους αρμόδιους να πάψουν να ασχολούνται με τις ψηλές περιφράξεις και την εμφάνιση των μαθητών και να ασχοληθούν με τις κακές κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Ε.Σ.Ε.Μ

Ως Ε.Σ.Ε.Μ Λευκωσίας – Κερύνειας, έχουμε παρατηρήσει από την μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μέχρι και σήμερα την τραγική εικόνα που έχουν πολλά σχολεία της επαρχίας μας. Περιέπεσε στην αντίληψη μας, μετά από ενημέρωση που είχαμε από συμμαθητές μας πως η κατάσταση της εμφάνισης αρκετών σχολείων στην Επαρχία μας δεν είναι η αρμόζουσα.

Μετά λύπης έχουμε διαπιστώσει ότι πολλές σχολικές εγκαταστάσεις έχουν γίνει έρμαιο της αδιαφορίας του Υπουργείου και δεν δίνεται σε αυτές η απαραίτητη προσοχή και φροντίδα. Η ελλειμματική ή κακή υλικοτεχνική υποδομή, οι εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σε συνάρτηση με τους αφρόντιστους χώρους των σχολείων, και τις παλιές αίθουσες διδασκαλίες δημιουργούν μια πολύ κακή κατάσταση στα σχολεία η οποία έχει αρνητικές επιρροές τόσο στο θέμα της ασφάλειας των μαθητών όσο και για το κλίμα που επικρατεί στο σχολείο.

Ας πάψουν οι αρμόδιοι να ασχολούνται με τις ψηλές περιφράξεις και την εμφάνιση των μαθητών και ας ασχοληθούν με την κάκιστη κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων. Η καλή εμφάνιση και ο εκσυγχρονισμός των σχολείων μας είναι αναγκαία έτσι ώστε να απαντούν στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί επιτέλους η απαραίτητη σημασία από το ΥΠΠ στις σχολικές μονάδες και να καλυτερεύσουν οι συνθήκες στις οποίες θα έπρεπε να αποτελούν πηγή έμπνευσης και όχι φόβου για την Υγιεινή μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X