ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον πατούσε στον θώρακα μέχρι να πεθάνει - «O κατηγορούμενος δεν είναι κανονικό άτομο»

Του έκλεψε 50 ευρώ και έκαψε το στρώμα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία υπόθεσης στην οποία ο Μιχάλης Χριστοφόρου 21 ετών από τη Λάρνακα, θεωρείται ύποπτος για κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία, εμπρησμό, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας και κλοπής, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 13 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 στη Λάρνακα.

Στη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου υπέβαλε στο Κακουργιοδικείο γραπτό κείμενο για μετριασμό ποινής, ενώ υποστήριξε πως ο πελάτης του είναι άτομο μειωμένης νοητικής ικανότητας.

Ανέφερε πως ενώ είναι 21 ετών εντούτοις έχει την αντιληπτική ικανότητα ενός παιδιού 7 χρονών και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, μαζί με άλλες επτά ποινικές υποθέσεις εναντίον του νεαρού, που θα ληφθούν υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής, καταδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι κανονικό άτομο.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου διαφώνησε με όσα υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης, λέγοντας ότι τα γεγονότα των υποθέσεων που αντιμετωπίζει ο 21χρονος και ο τρόπος δράσης του, δείχνουν άτομο με αισθήματα μίσους κι εκδικητικότητας.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου Νικόλαος Σάντης διέταξε όπως παρουσιαστεί στο Δικαστήριο για να καταθέσει λεπτομέρειες ως προς το επίπεδο του δείκτη νοημοσύνης του 21χρονου, η ψυχίατρος Αγάθη Βαλιανίδου, η οποία είχε εξετάσει τον κατηγορούμενο στις Κεντρικές Φυλακές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η κατάθεση της δρ. Βαλιανίδου, η οποία στην έκθεση της έκανε αναφορά για μειωμένο δείκτη νοημοσύνης του 21χρονου, θα δοθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το πρωί της 27ης Ιανουαρίου 2019, η Αστυνομία εντόπισε στο υπνοδωμάτιο κατοικίας στην οδό Τέρρα Ομπρας στη Λάρνακα, νεκρό τον Γιώργο Μαυρομμάτη, 76 ετών, με εγκαύματα από φωτιά σε σχεδόν όλο του το σώμα.

Από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού που διενεργήθηκε δεν διαπιστώθηκαν τα ακριβή αίτια θανάτου του 76χρονου και λήφθηκαν δείγματα αίματος και ιστών για τοξικολογικές εξετάσεις. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε στη σορό πολλαπλά κατάγματα και θλάση πνευμόνων, τραύματα που προκλήθηκαν στο θύμα πριν από την πυρκαγιά.

Τα αποτελέσματα από τα δείγματα αίματος που στάλθηκαν στο Κρατικό Χημείο του κράτους, κατέδειξαν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ότι «δεν υπήρχε στο αίμα ανθρακυλαιμοσφαιρίνη, που συνεπάγεται πως ο θάνατος του ηλικιωμένου δεν προκλήθηκε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, αλλά πριν από την πυρκαγιά».

Από έρευνες των ανακριτών προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 21χρονου σχετικά με υπόθεση ληστείας εναντίον 96χρονης στη Λάρνακα που είχε γίνει επίσης το πρωί της 27ης Ιανουαρίου, προτού εκδηλωθεί πυρκαγιά στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Ο 21χρονος συνελήφθη και σε έρευνα στο σπίτι του στη Λάρνακα εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της ληστείας και παπούτσια στα οποία υπήρχαν ίχνη αίματος.

Ανακρινόμενος ο 21χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας, ότι μπήκε στο σπίτι του ηλικιωμένου, τον οποίο εντόπισε στο υπνοδωμάτιο του, ότι ο 76χρονος τον κτύπησε και πως αυτός νευριασμένος τον έριξε κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι να πεθάνει.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 21χρονος έμεινε στο δωμάτιο μέχρις ότου σιγουρεύτηκε ότι ο ηλικιωμένος εξέπνευσε και αφού του έκλεψε 50 ευρώ, στη συνέχεια, με τη χρήση αναπτήρα έβαλε φωτιά στο στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X