ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το προφίλ του 33χρονου που τσάκωσαν για το «φορτίο-θανάτου»

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του

Η καναδική ιστοσελίδα «National post» ασχολήθηκε και αυτή με το «φορτίο θανάτου» με τα 645 κιλά MDMA που στάλθηκαν από την Κύπρο στην Αυστραλία, αφού επί της ουσίας αφορά και την χώρα τους, εξαιτίας της σύλληψης συμπατριώτη τους.

Το όνομα του 33χρονου Καναδού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι Laert Kasaj και κατάγεται από περιοχή βόρεια του Τορόντο.

Ο 33χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου (σ.σ. έχουμε 9 ώρες διαφορά) όταν οι Αρχές που παρακολουθούσαν την αποθήκη στην οποία βρίσκονταν οι φουκούδες με τα 645 κιλά MDMA, τον εντόπισαν να την πλησιάζει για να επιθεωρήσει.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε φτάσει στην Αυστραλία, μια εβδομάδα πριν την σύλληψή του.

Οι Αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι τόσο ο 33χρονος Καναδός όσο και ο 30χρονος Αυστραλός που συνελήφθησαν για την υπόθεση, είναι μέλη παγκόσμιου κυκλώματος ναρκωτικών.

Θυμίζουμε ότι η πορεία του φορτίου, ξεκίνησε από την Κύπρο και συγκεκριμένα από το λιμάνι Λεμεσού.


Η Κύπρος ο αποστολέας του κοντέινερ θανάτου - Άλλαξαν την ουσία


Το εν λόγω φορτίο πραγματοποίησε στην συνέχεια στάση σε λιμάνι στην Σιγκαπούρη και από εκεί μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο, για να φτάσει εν τέλει στις 17/7/2019 στο Σίδνεϋ.

Την Τρίτη (17/12) ο Διοικητής της ΥΚΑΝ σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, αναφέρθηκε σε εταιρεία που πιθανότατα να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news η εν λόγω εταιρεία είναι αυτή που φέρεται να έστειλε το φορτίο με τις φουκούδες. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Αυστραλία, με το που εντόπισαν τα 645kg έκσταση, που ήταν καλά κρυμμένα σε ψεύτικο πάτο που δημιουργήθηκε ώστε να καμουφλαριστούν, αντικατέστησαν την ναρκωτική ουσία με απομίμηση.

Θυμίζουμε ότι στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχουν οι Αρχές της Κύπρου, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Αυστραλία συνελήφθησαν ήδη δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 33 ετών, ενώ στην Κύπρο και στο Η.Β. έγιναν έρευνες σε υποστατικά και οικίες, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι συλλήψεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X