ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κύπρος ο αποστολέας του κοντέινερ θανάτου - Άλλαξαν την ουσία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα 645kg MDMA σε φουκούδες

Από την Κύπρο ξεκίνησε την πορεία του το κοντέινερ θανάτου με τα 645kg έκστασι και συγκεκριμένα από το λιμάνι Λεμεσού. Το εν λόγω φορτίο πραγματοποίησε στην συνέχεια στάση σε λιμάνι στην Σιγκαπούρη και από εκεί μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο, για να φτάσει εν τέλει στις 17/7/2019 στο Σίδνεϋ.

Την Τρίτη (17/12) ο Διοικητής της ΥΚΑΝ σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, αναφέρθηκε σε εταιρεία που πιθανότατα να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news η εν λόγω εταιρεία είναι αυτή που φέρεται να έστειλε το φορτίο με τις φουκούδες. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου.


Γνωρίζουν για εμπλοκή εταιρειών στην Κύπρο για τα 645kg MDMA


Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Αυστραλία, με το που εντόπισαν τα 645kg έκστασι, που ήταν καλά κρυμμένα, σε ψεύτικο πάτο που δημιουργήθηκε ώστε να καμουφλαριστούν, αντικατέστησαν την ναρκωτική ουσία με απομίμηση.

Θυμίζουμε ότι στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχουν οι Αρχές της Κύπρου, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.


Τους «κάρφωσαν» οι Κυπριακές Αρχές – 645kg έκσταση στην Αυστραλία (pics)


Στην Αυστραλία συνελήφθησαν ήδη δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 33 ετών, ενώ στην Κύπρο και στο Η.Β. έγιναν έρευνες σε υποστατικά και οικίες, χωρίς ωστόσο, να αποκλείονται συλλήψεις.

Όμως, όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Λεοντίου, διοικητή της ΥΚΑΝ, επειδή την υπόθεση ανέλαβε η Αυστραλία, πλέον οι Αρχές σε Κύπρο και Η.Β. αναμένουν οδηγίες από αυτή. 


Το κοντέινερ θανάτου από Κύπρο καμουφλαρισμένο σε «φουκούες» (vid,pics)


Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση