ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για τα μέτρα των γιορτών

Σύσκεψη του Προέδρου με 4 Υπουργούς

Με τους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Οικονομικών και Παιδείας θα συναντηθεί την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση των τελευταίων ημερών, σε σχέση με την πανδημία.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα παρουσιάσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα μέχρι στιγμής δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης της Κύπρου, βάσει των οποίων θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, για τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά.

Όπως μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρη πηγή, τα σενάρια που εξετάζει η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας είναι η διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων ή και η αυστηροποίηση τους.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται πλήρως, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε χαλάρωση, αν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση, μέχρι την Παρασκευή.

Οι ενδείξεις σε σχέση με τα καθημερινά τριψήφια νούμερα κρουσμάτων και την αύξηση εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δεν επιτρέπουν εφησυχασμό ή οποιαδήποτε σκέψη, για πιθανή χαλάρωση των μέτρων.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό, ενδεχομένως να ληφθούν αποφάσεις και για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα λήγουν τα υφιστάμενα διατάγματα, συνεπώς οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενδεχομένως να συνεδριάσει την Παρασκευή υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, λόγω απουσίας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος θα βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση