ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το βίντεο που «δείχνει» τον χώρο του εγκλήματος - Ψάχνουν τον Άγγελο

Υπό κράτηση ο χάκερ και θείος - Ελεύθερη η μητέρα

24news team

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν κατά τις χθεσινές έρευνες των Αρχών στις περιοχές Βασιλικού και Μαρί σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης – δολοφονίας του Άγγελου Περικλέους. Μετά από εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκαν στην περιοχή σημαντικά τεκμήρια, τα οποία θεωρούνται «κλειδιά» ενώ ένα βίντεο οδήγησε τους ανακριτές σε χώρο που πιστεύεται πως είναι ο τόπος του εγκλήματος.

Το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει τον νούμερο ένα ύποπτο μαζί με 25χρονο Ρώσο να κάνουν σκοποβολή με πιστόλια. Ο 25χρονος Ρώσος γνωρίστηκε με τον βασικό ύποπτο στις Κεντρικές Φυλακές όπου ήταν συγκρατούμενοι και εκ τότε διατηρούν φιλικές σχέσεις όπως πληροφορούμαστε. Να σημειωθεί ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Ρώσος δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση Περικλέους αλλά συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλου και εκρηκτικών υλών ενώ φέρεται να παραδέχθηκε πως είχαν μεταβεί μαζί με τον χάκερ στην συγκεκριμένη περιοχή για σκοποβολή.

Μετά και τα προαναφερθέντα, οι Αρχές διενεργήσαν εκ νέου έρευνες στις περιοχές Βασιλικού και Μαρί όπου εντοπίστηκε ένα παλιό ψυγείο, το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε σχοινιά και κολλητικές ταινίες ενώ σημειώνεται πως στην περιοχή βρέθηκαν και κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης (17/5), διενήργησαν εκ νέου οι έρευνες στην περιοχή του Μαρί με τη συνδρομή μελών της Πολιτικής Άμυνας, drones, ανιχνευτικών σκυλιών ενώ επιστρατεύτηκε και εκσκαφέας.

Οι Αρχές τονίζουν πως υπάρχουν μαρτυρίες που πρέπει να επικεντρωθούν στην συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ Μαρί) ενώ σε δηλώσεις του ο βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Κώστας Μιχαήλ σημείωσε: «Η πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης θα γίνει με τον εντοπισμό της σορού του Περικλέους, παρόλο που υπάρχει επαρκή μαρτυρία με την οποία η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο» προσθέτοντας, «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εντοπίσουμε τη σορό του θύματος». Παρά τις έρευνες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/5), δεν κατέστη δυνατόν ο εντοπισμός της σορού του Άγγελου Περικλέους. 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (16/5), το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε όπως ο 24χρονος χάκερ και ο 71χρονος θείος του παραμείνουν υπό κράτηση, ενώ η 59χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους.

«Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια»

Όπως ακούστηκε κατά την δικαστική διαδικασία ο 24χρονος μετέβη το πρωί της 21ης Απριλίου στην οικία του 71χρονου θείου του λέγοντάς του ότι διέπραξε τον φόνο και ζητώντας του να καταστρέψουν μαζί το όχημα όπως και έγινε.

Οι δύο τους πήγαν με διαφορετικά οχήματα στο πεδίο βολής Παλαιομέτοχου (σ.σ κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την διαδρομή που είχαν ακολουθήσει προς το πεδίο βολής), ενώ ο χάκερ είχε πάρει μαζί του δύο μπιτόνια τα οποία ο θείος του γέμισε από πρατήριο βενζίνη κατά την διαδρομή.

Αφότου έφτασαν στο πεδίο βολής ο χάκερ, σύμφωνα με τα γεγονότα, πυρπόλησε το όχημα του Περικλέους. Σημειώνεται πως στο σημείο μαζί με τον χάκερ και τον θείο, ήταν και ο 38χρονος (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος).

Εν συνεχεία ο 24χρονος πήγε στο διαμέρισμα του θείου (σ.σ. στο ίδιο μένει και η μητέρα), έκανε μπάνιο, άλλαξε ρούχα και έφυγε, ενώ μετά επέστρεψε με ένα παγούρι πετρέλαιο και έκανε μπάνιο με αυτό για να φύγει η πυρίτιδα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 71χρονου, ο χάκερ έκαψε τα ρούχα και τα παπούτσια σε περιοχή της Λευκωσίας. Ο 71χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς πού πέταξαν τα κλειδιά του οχήματος που έκαψαν. Εξάλλου ο θείος είπε χαρακτηριστικά: «Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια» , κατά την μεταφορά του στο Αρχηγείο αστυνομίας

Γνώριζε ο θείος ότι θα σκότωνε τον Άγγελο

Ο θείος, γνώριζε από προηγούμενες μέρες ότι ο χάκερ θα σκότωνε τον Περικλέους, αφού σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε, ο 24χρονος του είπε ότι είχε σκάψει λάκκο. Όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα ο χάκερ είπε στο θείο του ότι θα σκότωνε τον Περικλέους γιατί αυτός του έκλεψε λεφτά και ένα ρολόι.

Η Κατηγορούσα Αρχή εστίασε στο ότι ο θείος είχε εμπλοκή στον εμπρησμό και στην υπόθεση φόνου αφού γνώριζε ότι ο χάκερ θα διέπραττε τον φόνο, ενώ σημείωσε ότι αν αφεθεί ελεύθερος πιθανόν να διαπράξει κι αλλά αδικήματα ενώ αναφορά έγινε σε προηγουμένη καταδίκη του για κλοπές και πλαστογραφία.

Ήξερε η μητέρα και τον κάλυψε

Όσον αφορά την μητέρα η Κατηγορούσα Αρχή ανάφερε πως την 21η Απριλίου και ενώ γνώριζε για την υπόθεση παρείχε βοήθεια στον βασικό ύποπτο και γιο της, παραλαμβάνοντας ρούχα με αίμα, φυλάγοντάς τα και παραδίδοντάς του στην συνέχεια.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή έδωσε ψευδή κατάθεση ότι στις 20/04 προς 21/04 αυτός κοιμήθηκε στο σπίτι τους στη Λευκωσία.
Η μητέρα φαίνεται να έκρυψε φορητό υπολογιστή, τον οποίο ο γιος της, σύμφωνα με την κατάθεση του θείου, της τον έδωσε λέγοντάς της να τον εξαφανίσει για να μην τον βρει η Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση