ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την σκότωσαν και διέφυγαν στις ελεύθερες περιοχές

Τι μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα

ΚΥΠΕ

Υπό τριήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα από το «επαρχιακό δικαστήριο» στην κατεχόμενη Λευκωσία οι δύο 32χρονοι άνδρες από το Καμερούν που αναζητούνταν για τη δολοφονία της Αϊτσά Αλάβ στο συναλλαγματικό γραφείο που διατηρούσε ο άντρας της στην εντός των τειχών Λευκωσία στις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι δύο ύποπτοι λίγο μετά τον φόνο διέφυγαν στις ελεύθερες περιοχές. Τότε είχαν συλληφθεί άλλα δύο άτομα που τους βοήθησαν να διαφύγουν. Οι δύο εντοπίστηκαν στην Πύλα στις 8 Ιανουαρίου. Οι δύο Καμερουνέζοι φέρονται να παραδέχθηκαν τη διάπραξη του εγκλήματος, αλλά υποστήριξαν ότι δεν είχαν σκοπό να δολοφονήσουν την γυναίκα και όταν αυτοί έφυγαν από το γραφείο, αυτή ζούσε.

Η Αλάβ πέθανε από ασφυξία αφού οι δύο άνδρες της είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια της και της έβαλαν ένα κομμάτι ύφασμα στο στόμα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Η ιστοσελίδα "Χαμπέρ Κίπρις" ανήρτησε βίντεο ενός πολίτη, του Χουσεϊν Ντεμιρέλ, ο οποίος φέρεται να παρέδωσε τους δύο άνδρες από το Καμερούν από τη «νότια Κύπρο» - όπως αποκαλεί στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας – στις "αρχές" του ψευδοκράτους και την «αστυνομία». Στο βίντεο ακούγονται άνδρες να μιλούν κι ελληνικά.

Συγχαρητήρια στην «αστυνομία» για τη σύλληψη εξέφρασε με ανάρτησή του ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση