ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τετραπλό θανατηφόρο - Στις Κεντρικές Φυλακές ο 44χρονος

Πότε αρχίζει η δίκη

24news team

Στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος μέχρι την έναρξη της δίκης, θα παραμείνει ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου σχετικά με το τετραπλό θανατηφόρο που συνέβη ένα μισάωρο μετά την έλευση του νέου έτους στη Λεμεσό.

Ο 44χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, πρόκλησης θανάτου από αμέλεια και παραβίαση κόκκινου σηματοδότη. 

Σημειώνεται ότι η έναρξη της δίκης ορίστηκε στις 1/2/2024.

Πώς έγινε η τραγωδία

Θύματα του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος που συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο είναι η Ευανθία Γεωργίου 27 ετών, ο Νικόλας Γεωργίου 17 ετών, ο Νικόλας Ζαβρού 72 ετών και η Ευανθία Γεωργίου 74 ετών.

Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά την έλευση της νέας χρονιάς όπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών διπλοκάμπινο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος με συνοδηγό τη 38χρονη σύζυγο του με βόρεια κατεύθυνση στην οδό Γιάννη Κρανιδιώτη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με ιδιωτικό όχημα που οδηγούσε η 27χρονη Γεωργίου, είχε νότια κατεύθυνση στην ίδια οδό και επιχειρούσε στροφή δεξιά στην οδό Αγίας Αναστασίας.

Από τη σφοδρή σύγκρουση, η 27χρονη οδηγός, ο συνοδηγός παππούς της και οι επιβάτες, η γιαγιά και ο ανήλικος αδελφός της, που επέβαιναν στο μικρό αυτοκίνητο, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Ο 44χρονος και η σύζυγός του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τα ευρήματα της νεκροτομής

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του 17χρονου Νικόλα Γεωργίου προήλθε από διατομή θωρακικής αορτής. Όσον αφορά τα άλλα τρία θύματα η νεκροτομή κατέδειξε πως ο θάνατός τους προήλθε από πολυτραυματισμό.
Τη νεκροτομή στις σορούς διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους.

Αρνείται ότι πέρασε με κόκκινο

Θυμίζουμε πως ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη και ότι πέρασε με πράσινο γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει το φονικό διπλοκάμπινο να αναπτύσσει ταχύτητα και να περνάει με κόκκινο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή δεν υπάρχουν ίχνη τροχοπέδησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση