ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θορυβήθηκαν στο Γέρι από τα κρούσματα στα Λατσία - Ουρά για τεστ

Τηρεί τις αποστάσεις και έχει υπομονή ο κόσμος, λέει ο Δήμαρχος Γερίου

Διεξάγονται ομαλά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στον Δήμο Γερίου, όπου η προσέλευση είναι μαζική, αλλά τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα, λέει στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου.

Ερωτηθείς για την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων στο Δήμο του, ο Δήμαρχος Γερίου είπε ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος διεξάγεται ομαλά και πρόσθεσε ότι έχει πάρα πολύ κόσμο που περιμένει υπομονετικά στη σειρά.

Όπως είπε, η διεξαγωγή των ελέγχων άρχισε στις 9 το πρωί και θα είναι μέχρι τις 17.00 και θα συνεχιστούν και αύριο.

«Μέχρι τώρα διεξάγεται ομαλά η προσέλευση. Ο κόσμος έχει υπομονή. Τηρεί τις αποστάσεις. Ελπίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας θα κάνει τον έλεγχο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν εντοπίστηκε αριθμός κρουσμάτων στο Δήμο Γερίου και ως εκ τούτου προχώρησε ο Δήμος στον δειγματοληπτικό έλεγχο, ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι δεν υπήρχε αυξημένος αριθμός, αλλά όπως ήταν σε όλη την Κύπρο, είναι και στο Γέρι.

«Δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικότερα, μετά που διαγνώστηκαν αυτά τα προβλήματα στο Λύκειο Λατσιών, ο κόσμος θορυβήθηκε και ζητούσε έντονα να γίνουν τα τεστ και ευτυχώς σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας καταφέραμε και κάναμε τη μονάδα, εδώ μπροστά στο Δημαρχείο και έρχεται ο κόσμος», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση αν αυτό ήταν που τους έκανε ως Δήμος Γερίου να προχωρήσουν στους ελέγχους, ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα τους, «διότι ως Δήμος εμείς από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε τούτο το κακό στην Κύπρο, βρεθήκαμε κοντά σε δημότες μας που είχαν προσβληθεί από τον Covid-19».

«Πέρσι το Πάσχα, τρεις εβδομάδες που ήμασταν σε lockdown ο δήμος, ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι υπηρεσίες του δήμου, βρεθήκαμε δίπλα από πάσχοντες συνανθρώπους μας, παρέχοντας είτε ακόμα και φροντίδα ιατρική, με την έννοια να αγοράσουμε εμείς θερμόμετρα, φάρμακα, κ.λπ., είτε φαγώσιμα να πάρουμε είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Όπως και άλλοι Δήμοι, βέβαια, αλλά και ο δικός μας ο δήμος ήταν κοντά τους. Ήταν πάγιο, λοιπόν, αίτημα μας να έρθει η Κυβέρνηση να κάνει το τεστ και χαιρόμαστε που εισακουστήκαμε», σημείωσε.

Σε μήνυμά του προς τους δημότες του, ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι «το μήνυμα μου είναι αυτή η πανδημία να μας κάνει πιο ανθρώπινους, πιο αλληλέγγυους».

«Να αγαπήσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Να σταθούμε δίπλα ο ένας από τον άλλο. Με υπομονή να προσέλθουμε στο τεστ. Δεν είναι ανάγκη να ερχόμαστε όλοι τώρα το πρωί, θα είναι μέχρι τις 5. Αλλά γενικότερα το μήνυμα μου είναι ότι να είμαστε πιο αλληλέγγυοι, να αγαπήσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Να έχουμε υπομονή. Η επιστήμη η ιατρική κάνει θαύματα σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε κοντά στην εξεύρεση εμβολίου, φαρμάκου που τούτη η πανδημία να εκλείψει όπως εξέλειψαν άλλες πανδημίες κατά καιρού. Αλλά το μήνυμα μου είναι να γίνουμε περισσότερο ανθρώπινοι και περισσότερο αλληλέγγυοι μεταξύ μας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει προσέλευση για την διενέργεια τεστ, ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι η ροή του κόσμου είναι μεγάλη «και πραγματικά θέλω να συγχαρώ τον κόσμο, που έτσι υπομονή, καρτερικότητα, κρατά τις αποστάσεις, είναι με τις μάσκες, αστειεύεται ο ένας με τον άλλο».

«Πήγα κάτω στην ουρά. Μια τεράστια ουρά, μπορώ να σας πω, αλλά ο κόσμος δεν είχε παράπονα. Ούτε είμαι ευπαθής και θέλω να πάω μπροστά. Ούτε δεν μπορώ. Ο καθένας περιμένει τη σειρά του. Θέλω να ευχαριστήσω και τους νοσηλευτές που δείχνουν περισσή υπομονή, αντοχές, κάνουν έλεγχο και προχωρούν. Όλα κυλούν ομαλά», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X