ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κάποιο τσιράκι πήγε ήδη και αποτελείωσε την αποστολή του»

Η δημιουργός της γελοιογραφίας Αναστασιάδη μιλά στο 24News

24news team

Η γελοιογραφία του Νίκου Αναστασιάδη που φιγούραρε χθες στον Μόλο της Λεμεσού έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Η δημιουργός της καρικατούρας, Κωνσταντίνα Καϊμακάμη τοποθέτησε τις αφίσες το μεσημέρι της Δευτέρας, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα.

Η νεαρή φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ, μίλησε στο 24News για την απόφασή της να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη γελοιογραφία αλλά και για το μήνυμα που κρύβεται πίσω από αυτήν.

Έκαναν τον Νίκαρο γελοιογραφία - Γέμισε η Λεμεσός (pics)

«Με τη συγκεκριμένη γελοιογραφία, μιλώ για την διαφθορά και τις ψεύτικες υποσχέσεις που μας δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συγκεκριμένη γελοιογραφία αναπαριστά το σύμβολο της σημερινής μας δημοκρατίας, ένα λαβωμένο πουλί έχοντας στο στόμα του ένα μαραμένο κλαδί ελιάς. Το πουλί είναι το περιστέρι μας, η Ειρήνη μας. Ο μόνος τρόπος για να γιατρευτεί είναι να το πάρουμε εμείς ο λαός στα χέρια μας να το σώσουμε, να σώσουμε την δημοκρατία μας, με τις αξίες μας και τα πιστεύω μας. Τα μηνύματα που θέλω να δώσω είναι προς τον Πρόεδρο, να παραιτηθεί. Θέλω να τον δω να φεύγει από το προεδρικό, πριν να λήξει η θητεία του. Θέλω να δω το νησί μου, την πατρίδα μου, να γίνει ξανά ένα. Να φύγουν οι ξένοι στρατοί και βάσεις. Θέλω να δω τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να πηγαίνουν πίσω στα χωριά τους. Θέλω να δω τους Τουρκοκύπριους επίσης που έχασαν και αυτοί τα χωριά τους, να επιστρέψουν σε αυτά, εκεί που έχουν αναμνήσεις».

Η ίδια σχολίασε και το γεγονός πως η κίνησή της έγινε viral με όλους να συζητούν για τη συγκεκριμένη γελοιογραφία. 

«Στην αρχή όταν αποφάσισα να κάνω αυτή την κίνηση, δεν πίστευα και δεν ήταν καν ο σκοπός μου η δημοσιότητα, αλλά να περαστεί το μήνυμά μου πώς πρέπει να φωνάξουμε κατά της διαφθοράς και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος χωρίς κανένα βήμα πίσω. Αυτή την στιγμή, χρειαζόμαστε θάρρος και πυγμή, με όρθιο ανάστημα, με την γροθιά μας να κοιτάει ψηλά».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αφίσες που τοποθέτησε η ίδια αφαιρέθηκαν από τους αρμόδιους, ενώ όπως μας ανέφερε η δημιουργός, όταν ο Δήμος είχε πάει να τις αφαιρέσει δεν υπήρχαν καν εκεί. «Κάποιο τσιράκι πήγε ήδη και αποτελείωσε την αποστολή του», μας είπε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα. «Το περίμενα, αλλά εν με τζίζει τίποτε. Ακόμα είναι η αρχή».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X