ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
19° Λευκωσία,
04 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Θάνατος Βαγγέλη στη Λεμεσό: Ο δικός του γραφικός χαρακτήρας στο σημείωμα

Η θέση της Αστυνομίας στα όσα δηλώνει η οικογένεια

24news team

Την αμφισβήτησή για τον τρόπο θανάτου του Βαγγέλη Φραγκούλη 29 χρόνων από τον Πόρο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στη Λεμεσό, εξέφρασε δημοσίως πριν από λίγες ημέρες η οικογένειά του, μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη. Η οικογένεια παραθέτει διάφορους ισχυρισμούς, ενώ σημειώνεται ότι από πλευράς Αστυνομίας και βάσει των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό, ο θάνατος του Βαγγέλη θεωρείται αυτοχειρία. 


Θρίλερ με τον θάνατο του Βαγγέλη στην Κύπρο - «Σκηνοθέτησαν το τέλος του»


Θυμίζουμε ότι στην καρδιά του Έλληνα αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού, ήταν καρφωμένο το καταδυτικό του μαχαίρι. Λίγες ώρες πριν διασκέδαζε με την παρέα του το δίπλωμα που πήρε στην ελεύθερη κατάδυση. 

Το 24news επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου, με σκοπό να ζητηθεί η επίσημη θέση της Δύναμης, ως προς τα όσα καταγγέλλονται από πλευράς της οικογένειας.

Ο κ. Ανδρέου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή η σκηνή όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος αποκλείστηκε για να διερευνηθούν οι συνθήκες από τις οποίες έχασε τη ζωή του, ενώ παραλήφθηκαν και τεκμήρια που στάλθηκαν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις. Επίσης λήφθηκαν μαρτυρίες. Από όλα τα πιο πάνω αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, κάτι που επιβεβαίωσε και η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του νεαρού, η οποία έγινε από Ιατροδικαστή της Δημοκρατίας, στην παρουσία όμως και Ιατροδικαστή της οικογένειας, ο οποίος συμφώνησε επίσης, ότι από τα ευρήματα δεν φαίνεται να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Όσον αφορά την συνέχεια της υπόθεσης, ο κ. Ανδρέου εξήγησε ότι τρεις μήνες μετά τον θάνατο του 29χρονου, ενώπιον των Αρχών υπήρξαν νέα δεδομένα από τη μητέρα του Βαγγέλη, η οποία αμφισβήτησε τον γραφικό χαρακτήρα του χειρόγραφου σημειώματος που εντοπίστηκε στην σκηνή, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι του παιδιού της. Η μητέρα του νεαρού, έδωσε στην Αστυνομία άλλα έγγραφα που είχε γράψει ο Βαγγέλης και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις σε γραφολόγο, οι οποίες ωστόσο, επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα.

Η υπόθεση, οδηγείται στον θανατικό ανακριτή που όρισε την πρώτη δικάσιμο στις 15 Νοεμβρίου 2021 και ενώπιον του πρόκειται να τεθεί όλο το μαρτυρικό υλικό και ο φάκελος της υπόθεσης, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος.

Τι αμφισβητεί η οικογένεια και η απουσία ιατροδικαστή από την αυτοψία

Η οικογένεια, μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, αμφισβητεί ότι ήταν αυτοχειρία ο θάνατος του Βαγγέλη και ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για καλοσχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια.

Τον υποπλοίαρχο εντόπισε νεκρό ο αδελφός του που τον αναζητούσε. Ήταν καθισμένος στο αυτοκίνητο-αντίκα που αναπαλαίωνε μέσα στο γκαράζ-αποθήκη, στη δεξιά πλευρά, στη θέση του οδηγού. Το δεξί του χέρι ήταν ακουμπισμένο στην πόρτα του οδηγού σαν να πηγαίνει βόλτα, ενώ φορούσε τα γυαλιά ηλίου του.

Λίγη ώρα νωρίτερα μεθυσμένος όπως ήταν από το πάρτυ, πήγε σπίτι της φίλης του να ζητήσει εξηγήσεις γιατί πίστευε ότι κάποιος άλλος άντρας είχε μπει στη ζωή της.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι ο χώρος που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης «μιλά» και «δείχνει» ένα καλοστημένο σκηνικό, που οι Αρχές αγνοήσαν.

Η Νεκταρία Βλάχου, η τραγική μάνα του Βαγγέλη περιέγραψε στο συνεργείο του «Τούνελ» τα όσα αντίκρισε στο γκαράζ εκείνη τη μοιραία ημέρα.

Υπάρχει μία και μοναδική είσοδος στο χώρο και δε θα μπορούσε κανείς να μπει από κάπου αλλού. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια η πρόσβαση εκεί ήταν εύκολη, ακόμα και χωρίς να είχε κάποιος τα κλειδιά. Αρκεί να γνώριζε σε ποιο σημείο ήταν ο σύρτης για να τον ανοίξει.

«Είναι μία αποθήκη την οποία συνεχίζω να νοικιάζω γιατί ελπίζω να έρθει η αστυνομία, έστω και τώρα να κάνει την έρευνα που πρέπει», ανέφερε. Έδειξε στο συνεργείο της εκπομπής το αυτοκίνητο - αντίκα μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο 29χρονος γιος της.

«Το παιδί μου πρέπει να το τοποθέτησαν στη συγκεκριμένη θέση φροντίζοντας να καθαρίσουν το αυτοκίνητο. Περίμενα να έρθει ο ιατροδικαστής να κάνει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος. Από τις φωτογραφίες και μόνο αποφάσισε ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε. Ο ίδιος ιατροδικαστής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι κατηγορούμενος για άλλη υπόθεση», είπε συναισθηματικά φορτισμένη.

Σημειώνεται ότι η απουσία ιατροδικαστή από την αυτοψία, επιβεβαιώνεται από πηγές του 24news, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε στην κατοχή του ούτε φωτογραφίες από τη σκηνή, παρά μόνο περιγραφή. 

Η εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση, που όρισε η μητέρα του άτυχου νέου σαν πραγματογνώμονα, μίλησε επίσης στο τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» που ταξίδεψε μέχρι το νησί της Αφροδίτης για να ερευνήσει την περίεργη αυτή υπόθεση.

«Για μένα ως εγκληματολόγος, δεν είναι αυτοκτονία, αλλά έγκλημα. Μία αυτοκτονία δεν μπορεί να γίνει με περισσότερες από μία μαχαιριές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, και αυτοκτονία να δεχθούμε ότι ήταν, θα υπήρχαν αν μη τι άλλο τα αποτυπώματα του αποθανόντα πάνω στο μαχαίρι. Μου φαίνεται ένα έγκλημα το οποίο έγινε “κατά λάθος” και εκ των υστέρων έστησαν το σκηνικό της αυτοκτονίας», κατέληξε η κυρία Τσίτση.

Τι εντοπίστηκε στη σκηνή από την πρώτη στιγμή

Με το που έφτασαν στη σκηνή τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν σκηνή που όντως οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοχειρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, μέσα στο αυτοκίνητο που βρέθηκε νεκρός ο 29χρονο Βαγγέλης, εντοπίστηκαν διάφορα δικά του αγαπημένα αντικείμενα και το χειρόγραφο σημείωμα. Συγκεκριμένα, στον χώρο ήταν το άρωμά του, μπουκάλι από αλκοόλ, η κιθάρα του και άλλα.

Οι Αρχές είχαν προχωρήσει τότε σε εξέταση DNA και διαπιστώθηκε ότι στον χώρο υπήρχαν τα δικά του αποτυπώματα. Στην χειρολαβή του μαχαιριού όμως, από το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα, δεν εντοπίστηκε κανένα δείγμα DNA, ωστόσο, αυτό αποδίδεται στο υλικό που είναι φτιαγμένη η χειρολαβή. Επίσης, από τη σκηνή λήφθηκαν δείγματα αίματος που ανήκαν στο θύμα, από όπου διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Η μητέρα του 29χρονου Βαγγέλη, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, αμφισβήτησε πρώτη φορά τα γεγονότα, τρεις μήνες αργότερα, με τις έρευνες να «ξανά ανοίγουν» χωρίς να υπάρξει όμως διαφορετική κατάληξη στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση