ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος 27χρονου καταδρομέα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες του 24news

Δημήτρης Λουκά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου καταδρομέα – ΣΥΟΠ.

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες του 24news, ήδη πέρασαν το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, όλοι όσοι συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση και έδωσαν κατάθεση.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε, αστυνομική πηγή: «όλοι ανεξαρτήτως έδωσαν την δική τους μαρτυρία».

Από πλευράς Αστυνομίας, θα διερευνηθούν οι συνθήκες ώστε να εξακριβωθεί πώς σημειώθηκε το θλιβερό περιστατικό και κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Όπως πληροφορείται το 24news, οι προκαταρκτικές έρευνες, έδειξαν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος, το οποίο προνοεί η συγκεκριμένη άσκηση.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση που λάβαμε είναι πως ο άτυχος Παναγιώτης Γιαννιός, πήδηξε από ύψος περίπου 20 μέτρων, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαριστεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Εθνική Φρουρά.

Εξάλλου σε δηλώσεις που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6), ο Υπουργός Άμυνας, ρωτήθηκε εάν υπήρξε λάθος από πλευράς ελικοπτέρου: «Είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί από ποιο υψόμετρο και αν ήταν πράγματι σε θέση ρίψης το ελικόπτερο την ώρα που επιχειρήθηκε η έξοδος του καταδρομέα».

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός να διαφανεί κατά πόσον ήταν στη σωστή θέση το ελικόπτερο. Υπάρχουν λόγω και της φύσης διάφορα δεδομένα, τα οποία αναλύονται», σημείωσε.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για τον χαμό του Παναγιώτη

Ο 27χρονος Συμβασιούχος Οπλίτης Παναγιώτης Γιαννιός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας την περασμένη Δευτέρα, απεβίωσε σήμερα το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν.

Ο άτυχος Παναγιώτης είχε τραυματιστεί όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα.

Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο απο την Εθνική Φρουρά όσο και απο την Αστυνομία Κύπρου.
Το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση