ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά, πότε ανοίγουν τα νηπιαγωγεία στην Κύπρο;

«Κάντε... υπομονή»

Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε ανοίγουν τα νηπιαγωγεία στην Κύπρο, σήμερα κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, σε σχέση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός ο οποίος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σχεδιασμός που θα υλοποιηθεί.

Πάντως πηγές εκ του Υπουργείου Παιδείας συστήνουν υπομονή καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένονται εξελίξεις.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της διάσκεψης ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική της Κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και προσαρμοσμένη στρατηγική για την εκπαίδευση.

Όπως τόνισε, η εκπαιδευτική προτεραιότητα είναι εκ των πραγμάτων τα Λύκεια και οι Τεχνικές Σχολές και περισσότερο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου και του 3ου έτους των Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, «δηλαδή στόχος μας είναι η ομαλή συμπλήρωση της σχολικής διαδρομής των τελειόφοιτων και οι Παγκύπριες Εξετάσεις».

«Επίσης, στόχος είναι κατ΄ αναλογία οι μαθητές και οι μαθήτριες της τελικής τάξης των υπόλοιπων σχολείων, των ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης. Σκοπός είναι το απολυτήριο που θα πάρει η γενιά των τελειόφοιτων 2019-2020 να είναι απολύτως αξιόπιστο, γιατί αυτό το απολυτήριο δεν χρειάζεται μόνο για την διεκδίκηση θέσης στα πανεπιστήμια, αλλά θα συνοδεύει για μια ολόκληρη ζωή», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση