ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα μέτρα που προτείνει ο κοινοτάρχης Χλώρακας μετά τα επεισόδια

«Να σταματήσουμε αμέσως μετά την αποστολή τους αιτήματος να δεχόμαστε αιτήσεις ασύλου λόγω έκτακτης ανάγκης»

ΚΥΠΕ

Σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με την κατάληψη συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Χλώρακα, αλλά και για το μεταναστευτικό γενικά, όπως τη σύσταση μονάδας που θα ελέγχει στις πόλεις με καθήκον, μεταξύ άλλων, εξακρίβωση στοιχείων μεταναστών, αναφέρεται με γραπτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης.

Ο κ. Λιασίδης αναφέρει ανάμεσα στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά την άποψή του, την καταγραφή των μεταναστών, την επιλογή εθελούσιας αποχώρησης από την Κύπρο, μετεγκατάσταση σε χώρα ΕΕ, ή τη μεταφορά αν δεν επιλέξουν το ένα ή το άλλο σε κλειστή δομή και τη φυλάκιση «όσων αποδεδειγμένα δημιούργησαν ή οργάνωσαν επεισόδια και διέπραξαν κλοπές, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα».

Επίσης λέει πως πρέπει να σφραγιστεί το συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα μέχρι την οριστική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από το Δικαστήριο.

Ο κ. Λιασίδης εκφράζει μέσω της ανακοίνωσης και τις απόψεις του γενικότερα για το μεταναστευτικό και επικαλούμενος το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ημικατεχόμενη λέει πως «πρέπει να υποβληθεί αίτημα προς την Ε.Ε. για αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται στη χώρα παράνομα» και «να σταματήσουμε αμέσως μετά την αποστολή τους αιτήματος να δεχόμαστε αιτήσεις ασύλου λόγω έκτακτης ανάγκης».

Ακόμα, εκφράζει την άποψη για «επίταξη παλαιών στρατοπέδων ή κατασκηνώσεων που με συντηρήσεις θα μετατραπούν γρήγορα σε κλειστές ελεγχόμενες δομές που θα φρουρούνται αυστηρά», ενώ εκφράζει απόψεις και για τους ελέγχους στα αεροδρόμια και εισηγείται τη σύσταση «μονάδας διαχείρισης-συντονισμού για τη διενέργεια καθημερινών ελέγχων στις αστικές περιοχές για παράνομους που έχει απορριφθεί η αίτηση τους, για την αδήλωτη εργασία, για εξακρίβωση στοιχείων και συνθηκών διαμονής, με στόχο τη μεταφορά όσων παρανομούν στις κλειστές δομές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση