ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κακός χαμός: «Καλά να περνάτε με τους εμβολιασμένους»

«Oι εμβολιασμένοι ή όσοι νόσησαν είναι πιο ασφαλείς από αυτούς που έκαναν rapid test;»

24news team

Δίκοπο μαχαίρι αποτελούν οι αποφάσεις ορισμένων ιδιοκτητών κέντρων εστίασης που ανακοίνωσαν πως θα δέχονται στα υποστατικά τους μόνο εμβολιασμένους ή άτομα που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Από τη μία, μερίδα του κοινού υποστηρίζει πως η νέα συνθήκη συμβάλλει στην αναχαίτηση του ιού, από την άλλη οι διαμαρτυρόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί, κάνουν λόγο για διαχωρισμό των πολιτών.

«Με πίεσαν να εμβολιαστώ, προτίμησα να παραιτηθώ»

Μετά τον χαμό από σχόλια που προκλήθηκε από ανακοίνωση γνωστού παραλιακού μαγαζιού στον Πρωταρά, που πήρε την απόφαση να φιλοξενεί μόνο εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, κάτι αντίστοιχο συνέβη και με μαγαζί στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.


Χαμός από αντιδράσεις για κέντρο διασκέδασης αποκλειστικά για εμβολιασμένους


Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γνωστό κοκτέιλ μπαρ,«Θα δεχόμαστε στον εξωτερικό χώρο μόνο εμβολιασμένους πολίτες ή άτομα τα οποία έχουν πιστοποιητικό νόσησης από τον κορωνοϊό. Ας διασκεδάσουμε όλοι μαζί πάντα με υπευθυνότητα, προστατεύοντας τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας».

Δεκάδες είναι τα σχόλια πολιτών που εκφράζουν την αγανάκτησή τους, με κάποιους να διερωτώνται αν οι εμβολιασμένοι ή όσοι νόσησαν πριν από μήνες, είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που έκανε rapid test μόλις μια ημέρα πριν επισκεφθεί τον χώρο. 

Δείτε μερικά από τα σχόλια:

Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι. Όλοι οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι και σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός. Από την απαγόρευση για χορό, εξαιρούνται τα υποστατικά/επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. Ακόμη εισάγεται το SafePass σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου ανά πάσα στιγμή συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων της επιχείρησης, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X