ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός από αντιδράσεις για κέντρο διασκέδασης αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Ποια άλλα μαγαζιά αναμένεται να πάρουν αυτή την απόφαση

Πάρια Ευσταθίου

Αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κοινού προκάλεσε η ανακοίνωση γνωστού κέντρου διασκέδασης στον Πρωταρά.

Πρόκειται για γνωστό παραλιακό μαγαζί του Πρωταρά, που σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε πως  θα δέχεται στον εξωτερικό χώρο μόνο εμβολιασμένους πολίτες ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό νόσησης από τον κορωνοϊό .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Συμβάλλοντας στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην Κύπρο θα δεχόμαστε στον εξωτερικό χώρο μόνο εμβολιασμένους πολίτες ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό νόσησης από τον κορωνοϊό. Είναι ξανά η ώρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης ώστε να νικήσουμε τον παγκόσμιο εφιάλτη και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Όλοι μαζί διασκεδάζουμε αλλά και προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Το συγκεκριμένο υποστατικό, είχε κατηγορηθεί αρκετές φορές ότι αποτελεί εστία κορωνοϊού εξαιτίας των μεγάλων πάρτι που διοργάνωνε, ωστόσο, όταν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να λάβουν το εν λόγω μέτρο που στόχο είχε να βοηθήσει στην αναχαίτιση της πανδημίας, οι αντιδράσεις μερίδας του κοινού ήταν έντονες.

Στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του συγκεκριμένου υποστατικού, πολλοί κάνουν λόγο για διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εκφράζοντας την οργή τους για τη συγκεκριμένη απόφαση. 

Δείτε μερικά από τα σχόλια:

 

 Την ίδια απόφαση πήρε και γνωστό παραλιακό μαγαζί της Πάφου. 

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, αυτοί που εξετάζουν αν θα λάβουν τελικά την απόφαση να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, είναι οι ιδιοκτήτες μουσικοχορευτικών και υπαίθριων χώρων.

Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι. Όλοι οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι και σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός.

Από την απαγόρευση για χορό, εξαιρούνται τα υποστατικά/επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. Ακόμη εισάγεται το SafePass σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου ανά πάσα στιγμή συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων της επιχείρησης, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X