ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζεται τον Απρίλιο η δίκη για τον φόνο στην Τρεμιθούσα

Παραμένει υπό κράτηση ο 74χρονος

ΚΥΠΕ

Mε την εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε την Τρίτη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου η δίκη για τον θάνατο γυναίκας στην Τρεμιθούσα με κατηγορούμενο τον 74χρονο σύζυγό της. Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 74χρονος παραμείνει υπό κράτηση και όρισε ως επόμενη δικάσιμο την 20η και 24η Απριλίου στις 09:30 το πρωί.

Στην σημερινή δικάσιμο εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο, δύο αστυνομικοί που είχαν παρουσιαστεί στο Δικαστήριο και στην δίκη εντός δίκης καθώς και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. Σύμβουλος της υπεράσπισης, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, είναι ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής είπε πως αιτία θανάτου του θύματος είναι ασφυξία λόγω απόφραξης αναπνευστικών οδών. Η δικηγόρος υπεράσπισης του 74χρονου Ρίτσα Πεκρή, η οποία συμβουλευόταν από τον κ. Ματσάκη, υπέβαλε ερωτήσεις αμφισβητώντας τη θέση του κ. Χαραλάμπους.

Από την πλευρά του το Μόνιμο Κακουργιοδικείο απέρριψε ένσταση του 74χρονου κατηγορούμενου, σημειώνοντας πως όλες οι ενοχοποιητικές στην όψη τους δηλώσεις του κατηγορούμενου έγιναν «αναμφισβήτητα οικειοθελώς».

Ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, απέρριψε τις θέσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, Ρίτσας Πεκρή και Νικολέττας Χαραλαμπίδου, ότι οι δηλώσεις του πελάτη τους δεν είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής του.

Επιχειρηματολογόντας για τους λόγους που πρέπει να απορριφθούν οι θέσεις και οι ενστάσεις της υπεράσπισης, ο κ. Χατζηκύρου υποστήριξε ότι είναι θεληματική η γραπτή κατάθεση του 74χρονου κατηγορούμενου και ότι είχαν εξηγηθεί τα δικαιώματα του πριν ληφθεί η κατάθεση αυτή και πριν ο ίδιος δώσει αυτή την κατάθεση, αλλά και ότι είχε γραπτώς αποποιηθεί των δικαιωμάτων αυτών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηκύρου σημείωσε πως θέση της Δημοκρατίας είναι ότι η παρουσία του 74χρονου στο εδώλιο ήταν φτωχή και αυτή συνοψίζεται στο ότι δεν θυμάται κρίσιμα στοιχεία και γεγονότα ενώ θυμόταν κάποια άλλα, για τα οποία «είχε συμφέρον στην υπεράσπιση του» όπως ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X