ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνελήφθη στη Λάρνακα Ισραηλινός μεγιστάνας

Εκκρεμούσε εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

24news team

Χειροπέδες στον Ισραηλινό μεγιστάνα των εξορύξεων, Μπένι Στάινμετζ πέρασαν οι Αρχές την Πέμπτη (31/08) στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, αφότου εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το 24News, ο Στάινμετζ παρουσιάστηκε την επόμενη ημέρα, Παρασκευή (01/09) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου η πλευρά του κατηγορούμενου έφερε ένσταση για την έκδοσή του στη Ρουμανία. Το δικαστήριο αποφάσισε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 08/09 όπου θα αποφασιστεί εάν θα εκδοθεί η όχι.

O Στάινμετζ έχει καταδικαστεί ερήμην στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης σχετική με την αγορά/εκμετάλλευση έκτασης γης. Για την εν λόγω υπόθεση, οι ρουμανικές Αρχές του έχουν μάλιστα επιβάλει, από τον Δεκέμβριο του 2020, την ποινή της πενταετούς κάθειρξης. Οι Ρουμάνοι έχουν, στο ίδιο πλαίσιο, εκδώσει και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Ισραηλινού επιχειρηματία.

Τον Μάρτιο του 2022 ωστόσο, η Ελλάδα απέρριψε την εν λόγω εντολή σύλληψης κατά της οποίας έχει αποφανθεί και η Ιταλία.

«Ο Μπένι Στάινμετζ χαιρετίζει την ευκαιρία να δικαιωθεί σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Κράτος, εναντίον της Ρουμανίας, μιας χώρας διαβόητης για την ασέβεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Στάινμετζ.

Με πληροφορίες από the Times of Israel, Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση