ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συλλήψεις - Λάρνακα: Διερευνούν σύνδεση με φόνο «Μαριούθκια»

Εικάζεται ότι πιθανότατα θα εξιχνιαστούν κι άλλες υποθέσεις μετά τις συλλήψεις

24news team

Μετά τις 5 συλλήψεις που προέκυψαν την Τρίτη (29/6) έπειτα από μεγάλη επιχείρηση του ΤΑΕ Λάρνακας με την βοήθεια μελών του ΕΑΟ, φαίνεται ότι η Αστυνομία θεωρεί πως θα εξιχνιαστούν κι άλλες υποθέσεις.

Μάλιστα, φαίνεται να διερευνάται το ενδεχόμενο σύνδεσης των πιο πάνω συλλήψεων, με τον δολοφονηθέντα Μάριο Γεωργίου άλλως «Μαριούθκιας», που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του το βράδυ της Δευτέρας 19 Απριλίου, καθώς οδηγούσε για να πάει σπίτι του. Η υπόθεση μέχρι σήμερα, θεωρείτο ανεξιχνίαστη αφού οι δράστες δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

*Φωτογραφία από την σκηνή φόνου του Μάριου Γεωργίου στο Κίτι

Θυμίζουμε ότι τα δύο από τα πέντε πρόσωπα που συνελήφθησαν φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση ρίψης πυροβολισμών εναντίον της κατοικίας του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους, άλλως «Μαύρος». Οι συλληφθέντες είναι δύο Ελληνοκύπριοι ηλικίας 26 και 30. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Ά και εκρηκτικών υλών.

Η υπόθεση που διερευνάται είναι σε σχέση με την ρίψη πυροβολισμών με αυτόματο πυροβόλο όπλο εναντίον κατοικίας την 19/2/2021, ενώ η Αστυνομία φαίνεται να εξασφάλισε μαρτυρίες εναντίον τους για το ρόλο του καθενός, στην υπόθεση. Ανακρινόμενοι μάλιστα, φέρονται να συνέδεσαν το όνομα του «Μαριούθκια» στην υπόθεση, ωστόσο όλα διερευνώνται.

*Πυροβολισμοί στην οικία «Μαύρου»

Οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν, είναι ένας 27χρονος και ένας 39χρονος επίσης Ελληνοκύπριοι αλλά και μια 41χρονη Ρωσίδα μόνιμη κάτοικος Κύπρου ενώ καταζητείται και 37χρονος Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, ωστόσο, μπήκε στο στοπ λίστ.

Εναντίον των τεσσάρων πιο πάνω, διερευνάται υπόθεση για αδικήματα που αφορούν τη συνομωσία για κακούργημα, απαγωγή, εκβίαση, ληστεία, απαίτηση περιουσίας με απειλές, κλοπή, επίθεση και άλλα. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν 8-11/2/2021 στην Λάρνακα εις βάρος Ε/Κ επιχειρηματία 32χρονων.

Όλα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν και για τις δύο υποθέσεις, οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (30/6) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο ενέκρινε την 4ημερη κράτηση των υπόπτων. 

Είχε προηγηθεί απόπειρα φόνου ξανά εναντίον του «Μαύρου»

Θύμα απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2019, ήταν ο 38χρονος που τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/2/2019) έγινε στόχος άλλης μιας εγκληματικής ενέργειας. Για την υπόθεση τότε συνελήφθη ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου 37 ετών, έπειτα από δική του ομολογία ενώ ενέπλεξε και τον βαρυποινίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Ο 37χρονος γνωστός και ως «Χάμπουργκερ» καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου, τόσο για την απόπειρα φόνου εναντίον του 38χρονου, όσο και για την απόπειρα φόνου άλλου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, η οποία διαπράχθηκε λίγο καιρό αργότερα (Δες ΕΔΩ). 

*Φωτογραφία από την απόπειρα φόνου του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X