ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στους δρόμους οι αγρότες (pics)

Τα αιτήματά τους

24news team

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγήκαν σήμερα, Πέμπτη (08/02) οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι «για τις λανθασμένες πολιτικές της ΕΕ στην κοινή γεωργική πολιτική». Η πορεία τους κατέληξε στο Σπίτι της Ευρώπης. Η Αστυνομία προγραμμάτισε μια σειρά από τροχαίες ρυθμίσεις για την πορεία.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της επαρχίας Πάφου συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο Κονιών στις 10:00.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αγροτικών οργανώσεων ΠΕΚ - ΕΚΑ - Παναγροτικός - Νέα Αγροτική Κίνηση - Ευρωαγροτικός, στο Σπίτι της Ευρώπης, επιδόθηκε ψήφισμα με αποδέκτη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τους αγρότες να καλούν τους καταναλωτές να πορευτούν μαζί τους «γιατί είναι υπόθεση που αφορά όλους τους καταναλωτές και το κάθε νοικοκυριό».

Προστίθεται ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει, τo κόστος παραγωγής είναι εκτός πραγματικότητας, η πράσινη φορολογία επιβάλλεται για το νερό, την γη, τα ζώα, τα δένδρα, τα φυτά, τους σπόρους και γενικά σε όλη την τροφική αλυσίδα», ενώ αναφέρεται επίσης ότι «τα ναύλα και γενικά το κόστος εξαγωγής αυξάνεται, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από την Ουκρανία και άλλες τρίτες χώρες είναι ανεξέλεγκτες».

Την ίδια ώρα, καταλήγει η ανακοίνωση, «η ΕΕ προχωρά σε εμπορική συμφωνία με τις χώρες της λατινικής Αμερικής για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων τα οποία δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, προάγοντας η ίδια τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Εικόνες από την πορεία 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση